Important! Măsuri sezon cald luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru adoptarea unei hotărâri privind aprobarea măsurilor şi acţiunilor specifice sezonului cald pentru combaterea efectelor cauzate de creşterile de temperatură la nivelul judeţului Mureş.

Instituțiile implicate în aplicarea acestor măsuri sunt Instituţia Prefectului-Judeţul Mureș, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al Judeţului Mureş, Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureş, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Mureş, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranta Alimentelor Mureş, Sucursala de Distribuție a Energiei Electrice Mureş, primarii municipiilor, oraşelor şi comunelor în calitate de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă.

Vor fi luate următoarele măsuri:

În zonele în care se manifestă fenomenul de secetă, instituţiile din componenţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş vor desfăşura acţiuni de prevenire a incendiilor îndeosebi la culturi agricole, vegetaţie uscată şi păduri. 

În acest sens se vor constitui echipe mixte compuse din personal al structurilor Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor și administrației locale care să monitorizeze permanent evoluția situației.

„Având în vedere temperaturile ridicate care se înregistrează în această perioadă, am convocat astăzi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în ședința acestuia adoptând o hotărâre prin care am aprobat planul de măsuri pentru perioada verii. Acest plan se referă la intensificarea activității comitetelor locale pentru situații de urgență dar și a instituțiilor abilitate ale statului pentru prevenirea situațiilor deosebite. Documentul va fi înaintat unităților administrativ teritoriale, dar și instituțiilor care au atribuții în acest domeniu, în principal atribuții de control,” a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa. 

Recomandări privind protecţia populaţiei pe timpul caniculei:

Post-ul Important! Măsuri sezon cald luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Important! Măsuri sezon cald luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

Credit autor: Elena.Polearus.

Exit mobile version