Administrație

Intrarea în spațiul Schengen și aderarea la Zona Euro, prioritare pentru liberali într-o eventuală guvernare

Astăzi, 27 mai, în urma Alegerlilor Europarlamentare și a Referendumului care au avut loc ieri, Partidul Național Liberal a organizat o conferință de presă pentru a oferi câteva informații despre viitorul partidului și planurile de după succesul înregistrat în toată țara.

La eveniment a participat senatorul Cristian Chirteș, președinte PNL Mureș și Ervin Molnar, președinte PNL Târgu Mureș.

Cristian Chirteș și-a exprimat gândurile în legătură cu o eventuală guvernare, care conform părerii sale, ar fi posibilă doar în urma alegerilor anticipate.

Se va lucra strict pe proiecte

„Locul României este în Europa. De fapt, obiectivele Partidului Național Liberal într-o eventuală guvernare sunt ca în 6 luni România să intre în spațiul Schengen, după care va trebui să reconfigurăm traseul României pentru aderare la Zona Euro. Sunt obiective importante care țin și de modul în care europarlamentarii Partidului Național Liberal își vor desfășura activitatea la Bruxelles. Trebuie să știți că noi chiar de ieri am discutat cu echipa centrală și suntem pregătiți și vrem în cel mai scurt timp să lansăm un proiect 2030 care înseamnă de fapt o analiză a agendei tuturor localităților din județul Mureș. Deci PNL va analiza toate cele 102 localități ale județului Mureș, iar acolo unde proiectele sunt interesante pentru oameni, bune pentru cetățeni, vom încerca să le sprijinim indiferent dacă acel proiect este într-o primărie UDMR, PSD, PNL sau ALDE. Deci iată cum vedem noi un viitor. Va trebui să lucrăm nu politic, ci strict pe proiecte. Dacă un primar de la PSD, să vă dau un exemplu, are probleme cu apa și canalizarea în zona de câmpie, da, și noi consilierii județeni, prin aleșii locali, ne vom implica în rezolvarea acelei probleme, atât cât ține de noi. De asemenea, trebuie să știți că parteneriatul nostru din județul Mureș este unul real cu europarlamentarii care ne vor reprezenta la Bruxelles. Avem curajul și determinarea ca ducând și arătând voturile mureșenilor, a candidaților PNL, să mergem cu europarlamentarii noștri care vor face parte din Partidul Popular European atât cât ține de puterile nostre, a administrației locale”, a transmis Cristian Chirteș.

Senatorul a transmis de asemenea că PNL a fost implicat în discuții premergătoare europarlamentarelor cu aproape toate partidele politice din opoziție, cu excepția PSD-ALDE, discuții care se vor relua acum după alegeri.

Conform spuselor sale, același tip de colaborare cu PSD ar fi imposibilă, chiar dacă conducerea sa actuală ar fi schimbată. „Eu astăzi o văd imposibilă această colaborare fiindcă chiar în statutul Partidului Național Liberal, care a fost aprobat la ultimul congres, în moțiunea președintelui Ludovic Orban la punctul 2, mi se pare, este scris că este interzisă orice colaborare cu Partidul Social Democrat”, a spus senatorul.

Ervin Molnar a precizat de asemenea în cadrul conferinței că rezultatul bun obţinut la alegerile europarlamentare determină Partidul Național Liberal Târgu Mureș să ia o opţiune foarte serioasă în a avea un candidat propriu la Primăria Târgu Mureş la viitoarele alegeri locale.

Post-ul Intrarea în spațiul Schengen și aderarea la Zona Euro, prioritare pentru liberali într-o eventuală guvernare apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Intrarea în spațiul Schengen și aderarea la Zona Euro, prioritare pentru liberali într-o eventuală guvernare

Credit autor: Elena.Polearus.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button