Premierul se va implica în eficientizarea modului în care instituţiile statului gestionează problemele cetăţenilor

premierul se va implica in eficientizarea modului in care institutiile statului gestioneaza problemele cetatenilor

Premierul Viorica Dăncilă cere implicarea tuturor responsabililor din Ministerul de Interne nu doar în ancheta privind tragedia de la Caracal, ci şi în acţiunile viitoare care se preîntâmpine astfel de situaţii.

După o întâlnire cu şefii de arme din Ministerul de Interne, prim-ministrul a mai spus că se va implica personal în eficientizarea modului în care instituţiile statului se implică în problemele cetăţenilor.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că prima sarcină a ministrului de interne interimar, Mihai Fifor, va fi să ceară de urgență verificări privind modul de funcționare a inspectoratelor de poliție, precum și a modului în care sunt respectate procedurile de intervenție în situații de urgență. Premierul a mai spus că trebuie să fie luate măsurile care se impun pentru a avea mai multă eficiență:

Am discutat despre acest tragic eveniment, despre măsurile care se impun, dar am discutat și despre ceea ce trebuie să facem pe viitor, pentru ca astfel de lucruri să nu se mai repete. Am discutat despre restructurare, despre modificări legislative care sunt necesare atât din partea Ministerului Afacerilor Interne, din partea STS-ului, modificări în ceea ce privește legislația, care să pedepsească mult mai drastic aceste lucruri.

Premierul a mai spus că în ultimii ani, în spațiul public s-a promovat intens lupta anticorupție, ceea ce este corect, dar în același timp, nu trebuie lăsată mai prejos lupta contra criminalității. Şefa executivului a mai precizat că au fost demiteri pe întreg lanțul de decizie și acțiune din sistem și cel mai probabil, vor mai urma, însă acestea nu înlocuiesc pedepsirea drastică a celor care se vor dovedi în urma anchetei că au greșit

The post Premierul se va implica în eficientizarea modului în care instituţiile statului gestionează problemele cetăţenilor appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Premierul se va implica în eficientizarea modului în care instituţiile statului gestionează problemele cetăţenilor

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.