Sindicatul din învăţământ “Spiru Haret” Mureş are o nouă conducere

sindicatul din invatamant spiru haret mures are o noua conducere

În urma conferinței județene din 8 iunie, liderul acestei structuri sindicale din învățământ a fost aleasă Maria Rezi.
Ea susține că principalele sale obiective sunt creșterea numărului membrilor de sindicat, reprezentarea angajaților nedidactici și auxiliari și noua lege a învățământului.

Președintele Sindicatului Spiru Haret Mureș, Maria Rezi:

Ne gândim în primul rând cel puțin la păstrarea numărului membrilor noștri de sindicat, avem 4000 de membri pe 5 zone. Apoi, informarea părin mijloace moderne, a absolut tot ce înseamnă mișcare sindicală la nivel județean și national. Ne axăm foarte mult pe angajații din nedidactic și didacticul auxiliar, care nefăcând parte din sistemul de învățământ sunt întotdeauna neglijați. Apoi, în calitate de membru în Biroul Executiv Național pe linia învățământului primar mă ocup de această zonă. Dar și noua lege a Educație, pe care cred că trebuia s-o pun prima – dorim o lege transparentă, aplicabilă și axată pe interesul elevului.

De aproape două decenii, Maria Rezi a ocupat funcția de secretar general sub președinția lui Ioan Săcărea care a condus filiala Mureș a sindicatului ”Spiru Haret” în ultimii 26 de ani.

Valeriu Russu

The post Sindicatul din învăţământ “Spiru Haret” Mureş are o nouă conducere appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Sindicatul din învăţământ “Spiru Haret” Mureş are o nouă conducere

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.