Vasile Gliga (PSD): “Credeam într-un vot pentru români şi pentru România, nu sunt de acord cu un vot negativ”

vasile gliga psd credeam intr un vot pentru romani si pentru romania nu sunt de acord cu un vot negativ

Preşedintele PSD Mureş, Vasile Gliga, a făcut o scurtă analiză duminică seara, la puţin timp după anunţarea rezultatelor sondajului realizat la ieşirea de la urne de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) şi Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde SRL.

“A fost un vot negativ”

Potrivit respectivului sonda, PNL şi PSD au obţinut 25,8%, iar Alianţa 2020 USR PLUS 23,9% din voturile exprimate la alegerile europarlamentare de duminică

„A fost un vot negativ, n-ai cum să mulţumeşti pe toată lumea. Sunt convins că beneficiarii avantajelor salariale propuse de PSD au votat împotrivă. Dublarea salariilor la medici, dar şi în învăţământ, nu a adus beneficii electorale, pentru că nu de aceea s-au făcut, ci pentru români, ca să fie trataţi la un nivel salarial comparabil cu cel din vest. Faptul că nu găseşti forţă de muncă ieftină e un câştig pentru toţi românii”, a explicat, la ora 21.40, Vasile Gliga.

Liderul social-democraţilor mureşeni a arătat că deşi PSD a avut o campanie electorală pozitivă, imaginea partidului s-a erodat din cauza unei presiuni  „care nu a fost totdeauna corectă”.

„Sper într-un procent – două mai mult faţă de primele estimări. Oricum, pentru Mureş nu aveam target mai mare de 20%. Eu aştept rezultatele pe organizaţii. Mă aştept ca pe urban, în oraşe mari, să avem scor slab, dar pentru cei care au muncit, au crezut şi au realizări în guvernarea PSD – ALDE mă aştept la rezultate bune. Eu zic că am avut o campanie frumoasă, poate că n-am fost pe placul electoratului, dar tot timpul am avut o campanie pozitivă, pentru români şi pentru România. Se pare că decizia a fost pe votul negativ. Mă bucur că a participat aşa lume multă la vot pentru că asta înseamnă democraţie, să îţi exprimi prin vot opţiunea politică, nu în stradă. PSD s-a erodat tocmai din cauza acestei presiuni care nu a fost totdeauna corectă”, a declarat Vasile Gliga.

„România trebuie guvernată”

Referindu-se la o eventuală regândire a “foii de parcurs” a guvernării pentru perioada viitoare, preşedintele PSD Mureş a fost de părere că social-democraţii nu trebuie să iasă de la guvernare.

“E normal, totdeauna, nu numai când pierzi, chiar şi când câştigi şi eşti sus greşeşti, de aceea trebuie să vezi exact ce ai făcut sau n-ai făcut bine şi iei în calcul reformarea organizaţiei. Probabil şi la nivel naţional, în organizaţiile cu rezultate slabe sau care nu au avut o implicare bună, suficientă, vor fi schimbaţi liderii. La nivel naţional, Comitetul Executiv sau Congresul Naţional va decide, oricum după cum s-a anunţat deja, nu se pune problema ca mâine cineva să îşi dea demisia pentru că România trebuie guvernată. Până când Parlamentul va schimba Guvernul trebuie încheiate multe din proiectele începute, care trebuie să continue, pentru că nu poţi opri de exemplu construcţia unei autostrăzi. Nu poţi să blochezi guvernarea ţării”, a subliniat Vasile Gliga.

Totodată, liderul PSD Mureş şi-a manifestat încrederea că viitorii europarlamentari vor reprezenta în mod pozitiv România în Parlamentul European

“Sunt convins că toţi avem de învăţat. Mărturisesc că eu credeam într-un vot pentru români şi pentru România, nu sunt de acord cu un vot negativ şi prin instigare împotriva românilor. Sper ca cei care ne vor reprezenta în Parlamentul European să nu voteze niciodată vreo sancţiune pentru România şi români”, a conchis Vasile Gliga.

Alex TOTH

 

Post-ul Vasile Gliga (PSD): “Credeam într-un vot pentru români şi pentru România, nu sunt de acord cu un vot negativ” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Vasile Gliga (PSD): “Credeam într-un vot pentru români şi pentru România, nu sunt de acord cu un vot negativ”

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.