Festival internațional de poezie populară la Reghin și Răstolița

festival international de poezie populara la reghin si rastolita

Primăria și Consiliul Local Reghin, Direcția Județeană pentru Cultură Mureș, Biblioteca Municipală „Petru Maior”  și Asociația Culturală „Casa dinainte” organizează în perioada 26-27 iulie,  Festivalul Internațional de Poezie Populară, eveniment la care participă poeți populari și rapsozi din județele Mureș, Harghita, Timiș, Alba , Hunedoara, Caraș Severin,  precum și invitați din Cernăuți, Ucraina.

Deschiderea festivă a festivalului va avea loc vineri, 26 iulie, ora 18 , la Biblioteca Municipală „Petru Maior”, prilej cu care vor avea loc lansările cărților „Antologie de poezie populară”, coordonatori Sorina Bloj și Maria Borzan, și „Povestea bisericii de lemn din muzeu” de Maria Borzan. Seara mai cuprinde simpozionul cu tema „Satul – Între tradiție și uitare”, și  un recital al poeților și rapsozilor prezenți în cadrul festivalului.

Festivalul va continua sâmbătă, 27 iulie, locația gazdă fiind Casa Reghinului de la  Festivalul Văii Mureșului. Programul zilei cuprinde o șezătoare (ora 10), vizitarea expozițiilor în aer liber din cadrul festivalului (ora 16:30), festivalul urmând să se termine în jurul orei 19.

Post-ul Festival internațional de poezie populară la Reghin și Răstolița apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Festival internațional de poezie populară la Reghin și Răstolița

Credit autor: Alin Zaharie.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.