„FolkForum”, festivalul etniilor care convieţuiesc în Mureş

folkforum festivalul etniilor care convietuiesc in mures

Ansamblul Artistic Profesionist”Mureşul” din Târgu-Mureş a organizat, în perioada 17-19 mai, în parteneriat cu Primăria municipiului Târgu-Mureş, Consiliul Judeţean Mureş şi Casa Tradiţiilor din Budapesta, în incinta Cetăţii Medievale Târgu-Mureş, prima ediţie a Festivalului Tradiţional „FolkForum” adresat tuturor etniilor care convieţuiesc în judeţul Mureş, fiecare dintre etnii fiind reprezentată de formaţiile şi meşteşugurile tradiţionale specifice.

Festivalul a cuprins activități și spectacole pentru toate categoriile de vârstă, formații populare tradiţionale, meșteri din diferite părți ale județului  care şi- au expus produsele şi reprezentanţii artelor meșteșugărești care ne-au arătat cum se confecţionează aceste produse. Pe parcursul celor două zile, copiii au fost așteptați cu programe interactive de cântec și dans şi cu expoziţii tematice de fotografie şi costume populare. Cei peste 1.000 de spectatori prezenţi  au putut  viziona concertele tradiţionale și invitații speciali din ţară şi din străinătate prezenţi în festival.

„Mulţumim Primăriei municipiului Târgu-Mureş pentru sprijinul acordat în derularea acestui festival prin  punerea la dispoziţie a Cetăţii Medievale cu tot personalul necesar care pe parcursul festivalului şi-au dovedit profesionalismul şi ne-au acordat tot sprijinul necesar în derularea activităţilor, Consiliului Judeţean Mureş care a fost alături de noi pe durata celor două zile de festival, Muzeului Judeţean Mureş, Teatrului Spectrum, Centrului Creaţiei Populare şi nu în ultimul rând Casei Tradiţiilor din Budapesta împreună cu reţeaua transilvană care a finanţat proiectul acestui festival”, a transmis Baranasi Attila Csaba, directorul Ansamblului Artistic Profesionist „Mureşul” din Târgu-Mureş.

(Redacţia)

 

Post-ul „FolkForum”, festivalul etniilor care convieţuiesc în Mureş apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: „FolkForum”, festivalul etniilor care convieţuiesc în Mureş

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.