Cultură

Invitație la „Metalurgica”, o expoziție de Martin Zet, Mona Vatamanu și Florin Tudor, la B5 Studio

MAGMA Contemporary Medium invită publicul interesat de arta contemporană la vernisajul expoziției itinerante „Metalurgica” de Martin Zet, Mona Vatamanu și Florin Tudor.

Expoziția pornește de la conceptele de muncă și producție percepute ca bază pentru dezvoltarea umană actuală, imaginată în mai multe instanțieri în dialogul dintre Martin Zet și duo-ul artistic Mona Vatamanu și Florin Tudor. Proiectul prezintă perspective diferite care se completează reciproc, în ciuda proceselor de lucru și a mijloacelor de reprezentare diferite ale artiștilor.

Mona Vatamanu și Florin Tudor (Sursă foto: duul.cz)

Despre expozanți

Martin Zet (născut în 1959) este artist, sculptor și artist performance. A studiat sculptura la Academia de Arte Plastice din Praga în perioada 1979-1985. În opera sa se ocupă de memoria socială în artă, de aspectul politic al comportamentului uman și de relația dintre viziunile idealiste și viața de zi cu zi. În perioada 2010-2016 a lucrat ca șef al Atelierului Video Art la Facultatea de Arte Plastice din Brno. Ca sculptor și artist performance participă la numeroase expoziții și evenimente în Republica Cehă și în străinătate. În teza sa de doctorat de la Atelierul de Sculptură al Academiei de Artă, Arhitectură și Design din Praga se ocupă de opera tatălui său, sculptorul Miloš Zet (1920-1995).

Mona Vatamanu (născută în 1968) și Florin Tudor (născut în 1974) lucrează împreună din anul 2000. Au studiat pictura la Universitatea Națională de Arte din București în perioada 1992-1998. Practica lor artistică cuprinde diverse medii, inclusiv video, instalație, pictură, performance. Numitorul comun al interesului lor se referă la aspecte substanțiale cu un potențial transformator în societate, cum ar fi spațiul public, precaritatea, transformarea postsocialistă, colonizarea.

Vernisajul va avea loc joi, 23 mai, ora 18:00 la B5 Studio Minitremu Art Space (Piața Bolyai nr. 5, Târgu Mureș).

Expoziția poate fi vizitată până în 9 iunie.

Post-ul Invitație la „Metalurgica”, o expoziție de Martin Zet, Mona Vatamanu și Florin Tudor, la B5 Studio apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Invitație la „Metalurgica”, o expoziție de Martin Zet, Mona Vatamanu și Florin Tudor, la B5 Studio

Credit autor: Andrei Vornicu.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button