S-a deschis sesiunea de înscrieri la expoziţia-concurs Confluențe 3

s a deschis sesiunea de inscrieri la expozitia concurs confluente 3

Muzeul Județean Mureș organizează cea de-a treia ediție a expoziției-concurs Confluențe în cadrul festivalului Vâltoarea Mureșeană, proiect ce propune promovarea și susținerea artei contemporane tinere.

Confluențe 3 presupune: 3 spații expoziționale din 2 orașe (Târgu Mureș și București), 6 premii, promovare prin licitații de artă contemporană organizate de Galeriile Artmark și cazare și masă asigurate pentru 3 zile în Târgu Mureș artiștilor participanți, dar înseamnă totodată și un festival de muzică, poezie, film, discuții etc.

Expoziția va avea loc în trei locații din două orașe: în Târgu Mureș în Galeria Art Nouveau și în Muzeul de Artă din Palatul Culturii, urmând ca o parte dintre lucrări să fie expuse și în cadrul Institutului Balassi – Institutul Maghiar din București, expoziție ce va face parte din NAG2019.

Organizatorii consideră că este foarte importantă promovarea tinerilor artiști, așadar inițiativa va fi susținută și în anul acesta de Galeriile Artmark, care prin reprezentantul lor vor alege lucrările a 2-3 tineri artiști din expoziție, care vor fi promovați la una din licitațiile de artă contemporană.

Se mizează pe diversitatea abordărilor, a tematicilor, tehnicilor și, până la urmă, a viziunilor, considerând-o necesară pentru ilustrarea reală a tendințelor artei contemporane.

Ediția din acest an propune aducerea laolaltă nu doar a lucrărilor selectate, ci și a autorilor acestora cu scopul de a consolida arta contemporană tânără.

Regulamentul expoziției Confluențe 3

Evenimentul se va desfășura în intervalul 20 august – 6 septembrie, la Galeria Art Noveau UAPR Târgu Mureș și Muzeul de Artă din cadrul Palatului Culturii Târgu-Mureș și la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, în luna septembrie.

Organizatorii evenimentului sunt: Muzeul Județean Mureș, Vâltoarea Mureșeană și
Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, iar parteneri sunt Consiliul Județean Mureș, Uniunea Artiștilor Plastici din Romania – Filiala Mureș și Artmark.

Condițiile de participarele presupun ca vârsta participanților să fie cuprinsă între 20 și 40 de ani și să fiestudenți sau absolvenți în domeniul artelor vizuale la universități de profil.

Artiștii au libertate în abordarea tematicii expoziției Confluențe, fiind acceptate diferite medii și tehnici precum: pictură, grafică, sculptură, obiect, colaj, ceramică, instalaţie, video etc.

Înscrierile se fac exclusiv online, până la data de 2 august

Cei care doresc să participe vor trebui să trimită la adresa de e-mail confluenceexhibition@gmail.com: între 3 și 5 fotografii (format.jpg, rezoluţie minimă 2 megapixeli) ale lucrărilor pe care intenționează să le înscrie în expoziție și/sau 2-3 video-uri (cu o durată de maximum 10 minute) pentru artiștii care utilizează această formă de expresie, toate însoțite de numele autorului, titlul lucrărilor, dimensiunile, anul și tehnica. Cei interesați sunt rugați să nu trimită fotografiile în interiorul documentului, ci în attachment. De asemenea, trebuie atașat un Curriculum Vitae care să cuprindă data și locul nașterii, studii, expoziții, datele de contact și site-ul sau blog-ul personal, dacă există.

Precizări suplimentare

Aplicațiile incomplete nu vor fi luate în considerare.

Participanții trebuie să-și asigure transportul lucrărilor.

Pe întreaga perioadă a expoziției, participanții nu își pot retrage lucrările.

Organizatorii au dreptul de a folosi reproduceri după lucrările expuse, fără plata către autor, cu scopul promovării expoziţiei în materiale publicitare, în scop de informare, marketing şi educaţional.

Fiecare participant va primi câte un exemplar din catalogul expozițional.

În urma jurizării, în data de 6 august, se va anunţa lista artiştilor expozanţi pe pagina forgatag.ro.

Vor mai urma detalii legate de desfășurarea evenimentului.

Post-ul S-a deschis sesiunea de înscrieri la expoziţia-concurs Confluențe 3 apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: S-a deschis sesiunea de înscrieri la expoziţia-concurs Confluențe 3

Credit autor: Andrei Vornicu.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.