Cultură

Visul Katrinei, la Festivalul Filmului European la Târgu Mureș

Un triunghi amoros SF, o dramă a sorții, care portretizează iubirea răbdătoare, suferința îndelungată, și care ne trimite cu gândul la Pielea în care trăiesc al lui Almodovar. (Cult Critic)

Katrina își dorește copii, dar iubitul ei, Louis, nu. La un moment dat se îndrăgostește de cel mai bun prieten al iubitului ei, Ron. Într-o noapte, întorcându-se de la o petrecere, cei doi bărbați sunt implicați într-un accident de mașină, în urma căruia Ron își pierde capul, iar Louis – corpul. Cei doi supraviețuiesc, contopiți într-o singură persoană, în urma unui transplant de cap. Pentru a-și împlini visul de a avea un copil, Katrina trebuie să se ocupe atât de mintea, cât și de corpul celor doi bărbați.

Italia / Elveția, 2018, 85’
SF
Regia: Mirko Bischofberger, Dario Bischofberger
Scenariul: Dario Bischofberger, Mirko Bischofberger, Massimo Paradiso
Imaginea: Nicolò Settegrana
Muzica: Hugo Lippens
Cu: Dagna Litzenberger-Vinet, Manfred Liechti, Adrian Furrer, Simon Esteban, Maria Tardani
Distribuit de: Clacson
Mirko Bischofberger s-a născut în 1980, în Elveția, are dublă cetățenie (italiană și elvețiană), un doctorat în biochimie, și este fondatorul și președintele Swiss Fiction Movement, o asociație care militează pentru finanțarea filmelor neconvenționale în Elveția. Lucrează ca jurnalist independent pentru Neue Zürcher Zeitung.

Dario Bischofberger s-a născut în 1975 în Johannesburg, este muzician, și împreună cu fratele său, Mirko, au mai realizat Dog Men (2015), un western SF.

Premii și festivaluri:

2018: Neuchâtel Fantastic IFF, Sci-Fi-London FF, Nashville IFF, European Cinematography Award, Cult Critic Movie Award, Dublin IFF (Best Cinematography)
2019: Harlem IFF

Proiecția va avea loc sâmbătă, 22 iunie, ora 18.00, la Cinema Arta. Intrarea este liberă.

Post-ul Visul Katrinei, la Festivalul Filmului European la Târgu Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Visul Katrinei, la Festivalul Filmului European la Târgu Mureș

Credit autor: Andrei Vornicu.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button