Infracţiuni privind pescuitul ilegal

infractiuni privind pescuitul ilegal

Poliţiştii români au constatat 138 de infracţiuni, pentru comiterea cărora sunt cercetate 87 de persoane, dintre care 72 au fost depistate în flagrant delict, în urma acţiunilor şi controalelor privind pescuitul pe Dunăre. Acestea au avut loc în cadrul operaţiunii la nivel european de tip multi-taskforce ‘Clean Waters 2019′.

Pentru nereguli constatate, au fost aplicate 180 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 64.600 de lei şi indisponibilizate, în vederea confiscării, 11 ambarcaţiuni, nouă motoare de ambarcaţiune, un autovehicul, peste 8.500 de litri motorină, 92 de unelte de pescuit şi 192 de kg de peşte. Valoarea bunurilor confiscate se ridică la 125.000 de lei. informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Activitatea s-a realizat concomitent în mai multe state riverane fluviului Dunărea, printre care şi Germania, Republica Bulgaria, Ungaria, Croaţia, Serbia şi România, iar controalele şi verificările comune au vizat creşterea siguranţei navigaţiei pe fluviul Dunărea, protejarea ecosistemului de pe tot cursul Dunării, combaterea evaziunii fiscale, prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal, a criminalităţii la regimul mediului şi a migraţiei ilegale.

The post Infracţiuni privind pescuitul ilegal appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Infracţiuni privind pescuitul ilegal

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.