Economie

O majorare a rezultatului net din primul trimestru cu 56% a companiei mureșene AAGES!

Producătorul de instalaţii industriale AAGES Târgu-Mureş cu sediul în Sângeorgiu de Mureș, strada Agricultorilor, nr. 16, companie listată la Bursa de valori București, a înregistrat în primul trimestru din 2019 o majorare de 56% a rezultatului net, până la 468.976 lei, cu afacerile însumând 5,75 milioane lei, nivel aproape similar cu cel obţinut în perioada ianuarie-martie 2018, când afacerile s-au ridicat la 5,79 milioane lei. Rezultatele au fost afișate pe site-ul Bursei de valori București.

Activele pe termen lung au crescut cu 2,8% față de nivelul din anul 2018, iar activele curente au crescut cu 12,9% în perioada analizată, datorită în special creșterii soldului stocurilor cu 21,3% și a numerarului și echivalentelor de numerar cu 49,8%.

O creștere generală de 2,5%

„Se constată la perioada martie 2019 o creștere importantă a numerarului disponibil și a echivalentelor de numerar de la 5,2 milioane lei până la 7,8 milioane lei. Nivelul creanțelor comerciale a înregistrat o scădere vizibilă, cu un procent de 24,6%. Ponderea semnificativă în totalul datoriilor la 31 martie 2019 o dețin în continuare obligațiile față de partenerii comerciali cu exigibilitate mai mică de un an (furnizori, efecte de platit și avansuri în contul comenzilor primite)”, a transmis Molnar Gabor Jozsef, președintele Consiliului de Administrație.

Datoriile pe termen scurt către partenerii comerciali au crescut cu 70% în perioada ianuarie-martie 2019, ajungând la nivelul de 8,1 milioane lei. La capitolul datorii bancare pe termen lung, societatea înregistrează un sold de 1,26 mil lei pe seama împrumutului de investiții contractat în anul 2018, cele pe termen scurt crescând cu 16,3%, până la valoarea de 4,2 milioane lei.

Capitalul social se menține în continuare la 2.000.000 lei.

Rezultatul reportat a înregistrat o creștere de 2.5% în perioada analizată, de la valoarea de 18,9 milioane lei până la nivelul de 19,4 milioane lei.

„Cheltuielile operaționale au crescut cu 4.6%, generând un profit operațional mai scăzut cu 15% față de perioada anterioară datorită în special influenței cheltuielilor cu personalul și a serviciilor externalizate. Cheltuielile cu personalul au crescut cu 12%, în timp ce costurile cu serviciile externe și alte cheltuieli de exploatare au crescut cu 2,2%. Activitatea financiară a generat pentru primul trimestru al anului 2019 un profit de 113 mii lei, în crestere față de pierderea de 89 mii lei înregistrată în aceeași perioadă a anului 2018”, a concluzionat Molnar Gabor.

Post-ul O majorare a rezultatului net din primul trimestru cu 56% a companiei mureșene AAGES! apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: O majorare a rezultatului net din primul trimestru cu 56% a companiei mureșene AAGES!

Credit autor: Elena.Polearus.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button