Economie

România a avut anul trecut o creştere economică de 4%, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu

Ţara noastră a avut anul trecut o creştere economică de 4%, robustă comparativ cu 2017 şi în atenuare faţă de maximul post criză, înregistrat în 2017, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la prezentarea Raportului pe anul trecut.
Creşterea economică din 2018 s-a bazat în principal pe consum şi mai puţin pe investiţii, iar exportul net are o contribuţie negativă semnificativ mai mare decât în anul 2017 – a mai explicat guvernatorul Mugur Isărescu:

Avem o creştere economică sau o absorbţie internă, ca să fiu mai corect, dincolo de cea poate să dea economia. Stimulăm mai mult consumul decât poate să dea economia şi o parte din această creştere de cerere, venită din majorări salariale, din stimularea cererii de consum, nu a putut să fie acoperită din din producţia internă şi a fost acoperită din import. Bugetul consolidat s-a păstrat sub 3%, dar de fiecare dată, începând cu 2016, 2015, şi a fost ultimul an în care ne-am atins obiectivul de deficit structural, în apropierea limitei de 3%. Cheltuielile bugetare, salariale şi de investiţii merg în direcţii opuse.

Guvernatorul BNR a mai declarat că ponderea datoriei publice a rămas de 35 la sută din Produsul Intern Brut, România fiind printre ţările cu cea mai mică datorie. Mugur Isărescu a subliniat că banca centrală este credibilă, solidă pe plan internaţional şi cu realizări financiare bune.

The post România a avut anul trecut o creştere economică de 4%, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: România a avut anul trecut o creştere economică de 4%, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button