mures:-4,3-hectare-de-vegetatie-afectate-de-incendii

Mureș: 4,3 hectare de vegetație afectate de incendii

În perioada 15-17 martie, la nivelul județului Mureș au fost executate cinci misiuni de stingere a incendiilor produse ca urmare a aprinderii vegetației uscate, în urma acestora fiind afectată o suprafață de... Citeste mai mult »
mures:-incendii-pe-4,8-hectare-de-vegetatie-uscata

Mureș: Incendii pe 4,8 hectare de vegetație uscată

La nivelul județului Mureș, în perioada 11-13 martie au avut loc șase incendii de vegetație uscată, în localitățile Șeuca, Șincai, Deda, Livezeni și în municipiile Reghin și Târnăveni. ”Pompierii au intervenit prompt pentru... Citeste mai mult »
fotoreportaj.-pentagonul-excelentei,-la-simpozionul-de-primavara-dafcochim

FOTOREPORTAJ. Pentagonul Excelenței, la Simpozionul de Primăvară DAFCOCHIM

Centrul de Evenimente RAB din Sângeorgiu de Mureș a găzduit marți, 7 martie 2023, o nouă ediție a tradiționalului Simpozion de Primăvară organizat de compania DAFCOCHIM din Târgu Mureș. Și de această... Citeste mai mult »
rezultatele-anului-agricol-2022-in-judetul-mures

Rezultatele anului agricol 2022 în județul Mureș

Conducerea Direcției Județene de Statistică Mureș a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că datele operative indică faptul că de pe terenurile din judeţ cultivate în anul agricol 2022 s-au obţinut... Citeste mai mult »
controale-inasprite-la-importurile-de-pasari-si-porci

Controale înăsprite la importurile de păsări și porci

Mureșeanul Barabási Antal Szabolcs, care deține funcția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat, în data de 1 martie, la o ședință operativă a Centrului Național de... Citeste mai mult »
pasune-si-faneata-de-8,3-hectare-vandute-prin-licitatie-la-reghin

Pășune și fâneață de 8,3 hectare vândute prin licitație la Reghin

Ministerul Finanţelor – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Brașov – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Mureş – Serviciul Fiscal Municipal Reghin vinde prin licitație publică... Citeste mai mult »
un-nou-sos.-pentru-fabrica-de-zahar-din-ludus

Un nou S.O.S. pentru Fabrica de Zahăr din Luduș

Asociaţia Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr „BETA” din Luduş, formată din aproximativ 300 de fermieri din judeţele Mureş, Cluj, Sibiu, Alba, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Harghita, Covasna şi Braşov, susţine că acum, după preluarea... Citeste mai mult »
fermierii-sunt-revoltati:-in-romania,-daca-nu-ai-diploma-de-bac,-nu-mai-poti-face-agricultura!

Fermierii sunt revoltați: În România, dacă nu ai diplomă de BAC, nu mai poți face agricultură!

Ministerul Agriculturii a publicat în dezbatere un ordin de ministru care dă drept de subvenție APIA numai fermierilor care dețin un certificat de formare profesională. Această acreditare se obține în urma unui... Citeste mai mult »
proiect-pilot-de-dezvoltare-a-unei-ferme-moderne-de-capsuni-in-judetul-mures

Proiect-pilot de dezvoltare a unei ferme moderne de căpșuni în județul Mureș

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului a decis, după mai multe ședințe de lucru, că proiectul ”Adaptarea şi optimizarea sistemului de cultură ecologică superintensivă a căpşunului în spaţii... Citeste mai mult »
surpriza-–-update.-fabrica-tereos-ludus-vanduta-la-doi-investitori-romani!

SURPRIZĂ – UPDATE. Fabrica Tereos Luduș vândută la doi investitori români!

Teodor Aflat, unul dintre cei mai mari fermieri din Transilvania, care se afla în grupul fermierilor care intenționau să cumpere Fabrica de Zahăr Tereos Luduș, a declarat miercuri, 1 februarie, pentru https://agrointel.ro/... Citeste mai mult »