scumpirea-materialelor-de-constructie-si-a-utilitatilor-influenteaza-direct-valoarea-de-piata-a-proprietatilor-imobiliare

Scumpirea materialelor de construcţie şi a utilităţilor influenţează direct valoarea de piaţă a proprietăţilor imobiliare

Din acest motiv prețurile imobiliarelor, mai ales a celor comerciale vor fi tot mai ridicate. Piaţa locală imobiliară ar putea înregistra pe termen scurt şi mediu o creştere a valorii de listare... Citeste mai mult »
peste-o-treime-dintre-directorii-executivi-din-europa-centrala-si-de-est,-inclusiv-din-romania,-estimeaza-scaderea-afacerilor-in-anul-urmator

Peste o treime dintre directorii executivi din Europa Centrală și de Est, inclusiv din România, estimează scăderea afacerilor în anul următor

Peste o treime dintre directorii executivi din Europa Centrală și de Est, inclusiv din România, estimează scăderea afacerilor în anul următor din cauza riscurilor geopolitice, de securitate cibernetică sau a modelului de... Citeste mai mult »
orasele-sunt-ca-oamenii:-cu-sau-fara-valoare

Orașele sunt ca oamenii: cu sau fără valoare

Iar aceasta se apreciază în timp, în funcție de factorii geopolitici, socio-culturali și economici. Din acest punct de vedere, Viena urcă din nou pe prima poziţie în topul celor mai agreabile oraşe... Citeste mai mult »
concept-de-afaceri-inversat

Concept de afaceri inversat

Dacă ceva nu merge bine atunci când contezi pe calitate și prestigiu, poți încerca să mergi pe non-calitate, ca să șochezi cumpărătorii și concurența. Acest lucru se testează în Elveţia, acolo unde... Citeste mai mult »
in-vremuri-de-criza-agricultura-ne-da-o-mana-de-ajutor

În vremuri de criză agricultura ne dă o mână de ajutor

Vremea şi costurile de producţie mai ridicate arată că recolta de cereale a României va fi oarecum mai redusă decât producţia bună înregistrată anul trecut, dar încă asigură excedent suficient pentru exporturi,... Citeste mai mult »
romania-se-indreapta-spre-o-perioada-de-stagnare-economica-si-o-continuare-a-cresterii-inflatiei

România se îndreaptă spre o perioadă de stagnare economică şi o continuare a creşterii inflaţiei

România se îndreaptă spre o perioadă de stagnare economică şi o continuare a creşterii inflaţiei, un scenariu potenţial, cunoscut sub numele de stagflaţie. Acesta va determina companiile să îşi securizeze business-urile, în... Citeste mai mult »
pe-langa-faptul-ca-avem-din-ce-in-ce-mai-putini-muncitori-calificati,-iar-calitatea-celor-ramasi-este-indoielnica,-este-si-tot-mai-greu-sa-i-platesti

Pe lângă faptul că avem din ce în ce mai puțini muncitori calificați, iar calitatea celor rămași este îndoielnică, este și tot mai greu să-i plătești

Forța de muncă este din ce în ce mai scumpă pentru antreprenori, iar personalul calificat, responsabil și serios tot mai dificil de găsit, în condițiile în care profesiile și meseriile nu sunt... Citeste mai mult »
tot-mai-multi-tineri-au-decis-sa-si-uneasca-destinele-si-sa-faca-nunti,-odata-ce-pericolul-covid-a-trecut

Tot mai mulți tineri au decis să-și unească destinele și să facă nunți, odată ce pericolul COVID a trecut

Tot mai mulți tineri au decis să-și unească destinele și să facă nunți, odată ce pericolul COVID a trecut, iar restricțiile s-au topit ca prin farmec. Ușor de zis, dar mai greu... Citeste mai mult »
europa-este-in-criza-de-ospatari

Europa este în criză de ospătari

Există peste 900.000 de locuri de muncă vacante în restaurantele și hotelurile de pe continent. Partea rea este că această criză este resimțită și la noi în țară pe litoral, dar și... Citeste mai mult »
economisirea-lunara-a-unei-sume-de-bani-presupune-un-efort-suplimentar-din-partea-romanilor

Economisirea lunară a unei sume de bani presupune un efort suplimentar din partea românilor

În actualul context socio-economic, marcat de scumpiri şi de inflaţie, economisirea lunară a unei sume de bani presupune un efort suplimentar din partea românilor. Românii dețin din ce în ce mai puțini... Citeste mai mult »