piata-de-capital-romania-a-fost-inclusa-in-indicii-furnizorului-global-de-indici-ftse-russell-pentru-pietele-emergente-incepand-din-data-de-21-septembrie-2020

Piaţa de capital România a fost inclusă în indicii furnizorului global de indici FTSE Russell pentru Pieţele Emergente începând din data de 21 septembrie 2020

Pentru Bursa de la București și partenerii ei acesta este un moment istoric, îndelung așteptat. Bursa de Valori Bucureşti, anunţa încă în luna aprilie că furnizorul global de indici FTSE Russell va... Citeste mai mult »
pandemia-ne-a-schimbat-multora-din-noi-comportamentul-si-asteptarile-zilnice

Pandemia ne-a schimbat multora din noi comportamentul și așteptările zilnice

Ne-a convins că, la doar un click distanţă, stă o lume întreagă şi o mulțime de mijloace şi resurse în măsură să ne simplifice viaţa. Indiferent că asta înseamnă să comanzi mâncare... Citeste mai mult »
un-copil-nascut-astazi-in-romania-va-atinge-doar-jumatate-din-potentialul-de-productivitate-a-unui-adult-complet-educat-si-sanatos

Un copil născut astăzi în România va atinge doar jumătate din potenţialul de productivitate a unui adult complet educat şi sănătos

Aceasta este perspectiva pe care ne-o expune cea mai recentă actualizare a Indexului Capitalului Uman (HCI) al Băncii Mondiale, care măsoară nivelul de dezvoltare a capitalului uman în perioada pre-pandemică, la nivel... Citeste mai mult »
numarul-somerilor-nu-scade-de-ani-de-zile,-in-pofida-ofertelor-de-munca-diverse

Numărul şomerilor nu scade de ani de zile, în pofida ofertelor de muncă diverse

Numărul şomerilor care nu scade de ani de zile, în pofida ofertelor de muncă diverse, rămâne o problemă – se plâng oficialii din Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale. Și este o problemă... Citeste mai mult »
pot-superstitiile-sa-faca-parte-dintr-o-strategie-de-afaceri?

Pot superstițiile să facă parte dintr-o strategie de afaceri?

Se pare că da: Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) a lansat în luna august campania #ANTIGHINION, prin care oamenii superstiţioşi sunt îndemnaţi să-şi încheie poliţe de... Citeste mai mult »
un-produs-alimentar-banal-a-creat-o-adevarata-frenezie-in-randul-consumatorilor

Un produs alimentar banal a creat o adevărată frenezie în rândul consumatorilor

O supă rece de legume născută în sudul Spaniei, a invadat de mai mulţi ani restul Europei şi acum a plecat să cucerească lumea. Trei giganţi din industria alimentară îşi dispută trei... Citeste mai mult »
piata-romaneasca-a-fost-invadata-de-produse-dezinfectante-contrafacute

Piaţa românească a fost invadată de produse dezinfectante contrafăcute

Cum era de așteptat, într-o perioadă dificilă în care atenția autorităților era îndreptată spre achiziții urgente de materiale sanitare care să umple golurile de pe o piață nepregătită pentru a face față... Citeste mai mult »
pandemia-de-coronavirus-a-readus-in-atentia-publicului-afacerile-de-curatenie

Pandemia de coronavirus a readus în atenția publicului afacerile de curățenie

A fost unul din domeniile impulsionate de teama de răspândire a infecției, cu toate că la nivel de țară acționariatul firmelor care au ca obiect această activitate este în mare parte românesc.... Citeste mai mult »
economia-globala-intra-in-declin

Economia globală intră în declin

Jumătate dintre antreprenorii din Europa Centrală şi de Est se aşteaptă la acest rezultat în decurs de un an și mai mult decât atât se așteaptă la scăderi ale veniturilor business-urilor lor.... Citeste mai mult »
numarul-firmelor-radiate-a-scazut-in-primul-semestru-din-2020

Numărul firmelor radiate a scăzut în primul semestru din 2020

Pentru că nu se mai înființează atât de multe firme de teama necunoscutului adus de criza de pandemie, sunt și tot mai puține firme care dispar definitiv. În prima jumătate a anului... Citeste mai mult »