efectele-epidemiei-de-coronavirus-asupra-economiei-mondiale

Efectele epidemiei de coronavirus asupra economiei mondiale

Preşedinta Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a avertizat că epidemia de coronavirus ar putea periclita creşterea economică globală. În cursul unei întâlniri cu miniştrii de Finanțe din cadrul G20, ea a declarat... Citeste mai mult »
economia-romaneasca-a-crescut

Economia românească a crescut

Economia românească a crescut, anul trecut, cu 4,1 la sută, potrivit datelor anunţate astăzi de Institutul Naţional de Statistică. Cifrele depăşesc estimarea de 3,8 la sută a Comisiei Europene, dar şi calculele... Citeste mai mult »
economia-romaneasca,-nu-prea-afectata-de-iesirea-marii-britanii-din-ue

Economia românească, nu prea afectată de ieşirea Marii Britanii din UE

Economia românească nu ar urma să fie prea afectată de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, consideră unii analişti. Pe de altă parte, Camera de Comerţ şi Industrie a României susţine cu... Citeste mai mult »
industria-mureseana-ramane-tot-pe-minus

Industria mureșeană rămâne tot pe minus

Ultimele date statistice date publicității de Direcția de Statistică Mureș arată o scădere a producției industriale și pe luna noiembrie a anului trecut cu 6,5% față de aceeași lună a anului 2018.... Citeste mai mult »
economie-de-aproape-30-de-milioane-de-euro,-pentru-bugetul-local-al-municipiului-brasov

Economie de aproape 30 de milioane de euro, pentru bugetul local al municipiului Brașov

Guvernul a decis să suplimenteze bugetul alocat Programului Operațional Regional 2014 – 2020, iar proiecte trecute ca rezervă, care erau pregătite, dar pentru nu mai erau fonduri, pot intra acum în finanțare.... Citeste mai mult »
v-ati-intrebat-vreodata-ce-ar-insemna-pentru-economie-sa-pice-internetul?

V-ați întrebat vreodată ce ar însemna pentru economie să pice internetul?

O oră de întrerupere a internetului ar cauza pagube enorme peste tot în lume unde a ajuns acest tip de comunicare, inclusiv în România, pagube de ordinul milioanelor de dolari. Un raport... Citeste mai mult »
retrospectiva-macroeconomica-a-lui-2019

Retrospectivă macroeconomică a lui 2019

Deși arată un al patrulea an cu o creştere economică de peste 4% şi al şaptelea cu o creştere de peste 3%, pentru România, cu toate acestea nu reuşim să-i ajungem din... Citeste mai mult »
unde-ne-tinem-economiile?

Unde ne ținem economiile?

Deşi au o multitudine de variante de economisire a banilor, există români preferă încă să-și pună bani la saltea pentru a-i face să se înmulţească. Care sunt principalele locuri în care românii... Citeste mai mult »
economia-romaneasca-este-data-peste-cap-de-polarizarea-extrema-a-marilor-companii

Economia românească este dată peste cap de polarizarea extremă a marilor companii

Practic 0,53% din totalul firmelor funcționale realizează 65% din cifra de afaceri a economiei. Ele sunt societăți cu o cifră de afaceri anuală de peste 10 milioane de euro. Asta înseamnă că... Citeste mai mult »
au-crescut-salariile-brute-ale-angajatilor-din-companiile-private

Au crescut salariile brute ale angajaţilor din companiile private

Vă vine să credeți sau nu, dar există posturi private în România plătite cu peste 10 mii de lei lunar. Și nu de top management.  Salariile brute ale angajaţilor din companiile private... Citeste mai mult »