noul-cod-fiscal-|-anumite-categorii-de-sezonieri-raman-scutiti-de-impozit-–-proiect

Noul Cod Fiscal | Anumite categorii de SEZONIERI rămân scutiți de impozit – PROIECT

Ministerul Finanţelor propune ELIMINAREA prevederii din Codul Fiscal potrivit căreia persoanele fizice care desfășoară anumite activităţi sezoniere sunt scutite de plata impozitului pentru venituri salariale şi asimilate. Propunerea apare în proiectului de... Citeste mai mult »
s-a-decis.-deduceri-pentru-veniturile-mici,-cresterea-accizelor-la-alcool-si-tutun,-cresteri-de-tva!

S-A DECIS. Deduceri pentru veniturile mici, creșterea accizelor la alcool și tutun, creșteri de TVA!

Liderii coaliției au decis miercuri seară măsurile fiscale care vor fi introduse în noul Cod Fiscal. Acestea includ deduceri pentru veniturile mici, creșterea accizelor la alcool și tutun, creșteri de TVA. De... Citeste mai mult »
o-treime-din-cheltuielile-romanilor-in-2021-au-reprezentat-taxe,-impozite-si-contributii-sociale

O treime din cheltuielile românilor în 2021 au reprezentat taxe, impozite și contribuții sociale

Impozitele asupra veniturilor, contribuţiile la bugetele de asigurări sociale, cotizaţiile şi alte impozite şi taxe, au deţinut o pondere de 33,2% din cheltuielile totale ale gospodăriilor, în 2021, ridicându-se în medie la... Citeste mai mult »
contribuabilii-persoane-fizice-mai-pot-depune-pana-pe-25-mai-declaratia-unica-privind-impozitul-pe-venit-si-contributiile-datorate

Contribuabilii persoane fizice mai pot depune până pe 25 mai declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile datorate

Contribuabilii persoane fizice mai pot depune până pe 25 mai declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate. Este o obligaţie pe care trebuie să o îndeplinească orice persoană care,... Citeste mai mult »
taxe-si-impozite-mai-mari-pentru-targumureseni,-incepand-din-2023!

Taxe şi impozite mai mari pentru târgumureșeni, începând din 2023!

Consilierii locali târgumureșeni au aprobat, în ședința ordinară de vineri, indexarea impozitelor și taxelor locale cu rata inflației, respectiv reactualizarea amenzilor prevăzute la art. 493 alin. (3) și (4) din Legea nr.... Citeste mai mult »
la-sfantu-gheorghe,-impozitele-pe-terenuri-si-locuinte,-mentinute-la-nivel-minim

La Sfântu Gheorghe, impozitele pe terenuri şi locuinţe, menţinute la nivel minim

Impozitele pe terenurile şi clădirile din municipiul Sfântu Gheorghe vor fi menţinute şi în acest an la nivelul minim prevăzut de lege, însă vor fi indexate cu rata inflaţiei, informează reprezentanţii Primăriei.... Citeste mai mult »
la-sf.gheorghe-impozitele-pe-locuinte-vor-fi-mentinute-la-nivelul-minim

La Sf.Gheorghe impozitele pe locuinţe vor fi menținute la nivelul minim

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au anunţat că intenţionează să menţină impozitele pe locuinţe la nivelul minim permis de lege şi anul viitor, deşi vor trebui indexate cu rata inflaţiei de 2,6%.... Citeste mai mult »
din-aceasta-saptamana,-taxele-si-impozitele-se-achita-la-tg.-mures-si-prin-statii-de-plata-selfpay

Din această săptămână, taxele și impozitele se achită la Tg. Mureș și prin stații de plată SelfPay

Sunt amplasate 27 de stații pe raza municipiului Tg.Mureș. Acestea se adaugă modalități de plată clasice, respectiv la ghișee și online. Pentru a fi protejate, stațiile de plată SelfPay se află în... Citeste mai mult »
targumuresenii-sunt-buni-platnici

Târgumureșenii sunt buni platnici

Autoritățile locale spun că peste 2 treimi din locuitorii municipiului și-au achitat deja dările către stat. Szoverfi Laszlo, director executiv în Primăria Târgu-Mureș: Referitor la încasări, la această dată, comparativ cu 2020,... Citeste mai mult »
taxele-si-impozitele-in-municipiul-brasov,-in-2022,-mentinute-la-nivelul-din-acest-an

Taxele şi impozitele în municipiul Braşov, în 2022, menţinute la nivelul din acest an

Taxele şi impozitele pe care le vor plăti braşovenii în anul 2022 vor fi menţinute la acelaşi nivel ca în 2021, urmând să fie actualizate cu indicele de inflaţie, a decis, azi,... Citeste mai mult »