13 august, zi de prevenire a ghinionului în județul Mureș

13 august zi de prevenire a ghinionului in judetul mures

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „HOREA” al judeţului Mureș a organizat astăzi, cu ocazia ”Zilei Informării Preventive” o serie de activităţi cu publicul, sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră. Prin acestea se dorește familiarizarea populaţiei cu măsurile specifice de preîntâmpinare a unor situaţii de urgenţă și conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi dacă nu respectă măsurile de prevenire a diferitelor situaţii de urgență.

Cetățenii au fost așteptați la toate subunităţile cu „porțile deschise” pentru a li se prezenta mijloacele de primă intervenţie în caz de urgență şi modul de folosire a lor și au urmărit exerciții demonstrative de stingere și acordare a primului ajutor medical de urgență.

Acțiuni de informare și educare a populației privind riscurile potenţial generatoare de situaţii de urgenţă, precum incendiile sau accidentele, s-au organizat în Tîrgu Mureș și Sovata.


Capitan Gagy Mihai, comandantul detașamentului ISU Târgu Mureș, a arătat că aceste acțiuni au fost de fapt și un antrenament pentru pompieri, care deja se pregătesc pentru competiția mondială de descarcerare.

Acest exercițiu este, de fapt, și un antrenament al colegilor mei care în luna septembrie vor participa la competiția mondială de descarcerare și acordare de prim ajutor care va avea loc în Franța. Avem noroc că ni s-au pus la dispoziție și autoturisme care pot fi tăiate, astfel încât aceste exerciții să fie efectiv la cald făcute. De obicei mai executăm și stingeri la tavă, la care copiii sunt foarte încântați, când văd focul și lucrul practic al pompierilor. Totodată, îi lăsăm să treacă și dincolo de granițele care sunt între militari și ei. Îi echipăm cu ținutele de pompieri, îi urcăm în autospecială.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunțat că în fiecare zi de marţi, 13, se organizează Ziua Informării Preventive, asemeni iniţiativei derulată la nivel european, la care s-a raliat începând cu 2011.

Raluca Creț

The post 13 august, zi de prevenire a ghinionului în județul Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: 13 august, zi de prevenire a ghinionului în județul Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.