Eveniment

Câinii din Norvegia nu au fost acceptați la Dracula Dog Show de la Tg.Mureș

Motivul este situația din această țară, care se confruntă cu un sindrom extrem de agresiv și în majoritatea cazurilor letal la animalele din specia canină.

Simptomele sunt vomă și diaree cu pierderi mari de sânge. Din momentul apariției acestor simptome, este o chestiune de ore până la decesul câinelui. Nu se cunoaște cu exactitate ce produce acest sindrom și cum se răspândește, însă până în prezent, au decedat zeci de câini în Norvegia, potrivit unui comunicat de presă al Asociației Chinologice Române.

Până la clarificarea acestei situații, Asociația Chinologică Română nu va mai accepta înscrieri la manifestările organizate în România pentru câinii din Norvegia, a precizat la conferința de presă de la Tg.Mureș președintele Asociației Chinologice Mureș, membru în Consiliul Director al Asociației Chinologice Române și organizator al Dracula Dog Show, Lokodi Csaba Zsolt:


Asociatia Chinologică Romană recomandă să nu călătorim însoțiți de câini în această țară și chiar în țările limitrofe acesteia.

Dracula Dog Show se desfășoară în zilele de 14 și 15 septembrie, în Parcul Municipal și în Cetatea din Tg. Mureș unde, sub egida Federatiei Chinologice Internaționale, au loc expozițiile internaționale „Dracula Dog Show” și „Transilvania Dog Show” precum și 4 expoziții naționale.

Bianca Tomuț / Valeriu Russu

The post Câinii din Norvegia nu au fost acceptați la Dracula Dog Show de la Tg.Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Câinii din Norvegia nu au fost acceptați la Dracula Dog Show de la Tg.Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button