Este mobilizare generală în comuna mureșeană Sânpaul după ce ieri apele au rupt un dig

este mobilizare generala in comuna mureseana sanpaul dupa ce ieri apele au rupt un dig

La această oră intervin în comun forţe aparținând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ al judeţului Mureş, personal de la Administraţia Bazinală de Apă Mureş”, dar și localnici mobilizați de autoritățile publice locale împreună cu agenți ai Poliției Locale.

Oamenii cară saci de nisip, pentru a ridica un baraj de protecţie împotriva apelor revărsate

Pentru limitarea și îndepărtarea efectelor provocate de ploile abundente a fost deplasat la fața locului și un număr important de utilaje specifice, inclusiv camioane de mare tonaj și motopompe.

Reamintim că două familii din comuna Sânpaul au fost evacuate, ieri după-amiază, după ce o porţiune din digul de apărare de pe râul Mureş s-a rupt, iar apa a inundat mai multe sute de hectare de teren arabil şi două case.

Autoritățile sunt în alertă și continuă să monitorizeze zona întrucât se anunță ploi abundente și în zilele care urmează.

Prefectul Mircea Dușa a emis un ordin de constituire a comisiilor tehnice care fac evaluarea pagubelor din zonele afectate de inundații, și care au trimis deja Prefecturii rapoartele operative.

În ce privește porțiunea de dig care a cedat, Mircea Dușa a declarat că digul va fi refăcut complet, printr-un proiect al Direcției Apelor.

Sorin Șchiopu

The post Este mobilizare generală în comuna mureșeană Sânpaul după ce ieri apele au rupt un dig appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Este mobilizare generală în comuna mureșeană Sânpaul după ce ieri apele au rupt un dig

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.