Incendiul de la groapa de gunoi a Sighișoarei poate dura zile întregi

incendiul-de-la-groapa-de-gunoi-a-sighisoarei-poate-dura-zile-intregi

Este estimarea comandantului ISU ”Horea” Mureș, col. Călin Handrea, care se află la fața locului și a declarat pentru Radio Tg.Mureș că focarele de adâncime sunt greu de stins.

A fost emis și un mesaj RO-ALERT, pentru preîntâmpinarea unor eventuale accidente, groapa de gunoi fiind în apropiere de DN 14 Sighișoara-Mediaș și de Drumul European 60.

Călin Handrea a precizat că incendiul s-a extins cu aproximativ 300 de metri pătrați:

Focarele sunt de adâncime, iar în momentul în care noi intervenim, atât cu utilaje cât și cu apă, se oxigenează și se reaprinde. Deci o să avem perioade în care arde cu flacără mai puternică, perioade în care arde cu mai puțină flacără, pentru că vorbim de o groapă de gunoi cu foarte multe materiale combustibile. Noi avem aici 8 autospeciale de capacitate mare de apă, avem sprijinul Aquaserv-ului și al Primăriei cu utilaje, dar în general acest tip de incendiu este de lungă durată. Nu existaă pericolul ca incendiul să se extindă în vecinătate, dar există în schimb pericolul ca incendiul să se extindă pe toată groapa de gunoi.

Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Mureş se află la fața locului pentru a evalua situaţia din punct de vedere a afectării calităţii aerului.

În urma declanșării incendiului de la groapa de gunoi din Sighișoara, prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a dispus convocarea de îndată a Comitetului local pentru situații de urgență care va analiza situația și va lua măsurile care se impun pentru protejarea populației:

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, se deplasează în acest moment spre Sighișoara, pentru o evaluare exactă a situației produse.

Valeriu Russu

The post Incendiul de la groapa de gunoi a Sighișoarei poate dura zile întregi appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Incendiul de la groapa de gunoi a Sighișoarei poate dura zile întregi

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.