Eveniment

Peste 600 de participanţi la Festivalul ‘ProEtnica’ Sighișoara

Miercuri, 21 august, începe a 17-a ediţie a Festivalului Intercultural ‘ProEtnica’ de la Sighişoara, care va dura până duminică, 25 august.

Directorul Asociaţiei Centrul Educaţional pentru Tineret Sighişoara (ibz), Volker Reiter, a declarat că la manifestare vor participa peste 600 de reprezentanţi ai tuturor etniilor din România, plus minoritatea sorabilor din Germania.

Potrivit organizatorilor există o secţiune nouă în acest an, o latură care în anii trecuţi nu a fost aşa accentuată. Este vorba de literatura minorităţilor sau a scriitorilor care scriu despre minorităţi. Pentru aceasta există un salon literar, în care scriitori ai minorităţilor naţionale, precum şi scriitori care scriu despre minorităţi îşi prezintă operele, organizează dezbateri, lecturi, prezentări, expoziţii, lansări de carte’, a declarat directorul Festivalului, Volker Reiter.

Potrivit directorului Asociaţiei Centrul Educaţional pentru Tineret Sighişoara (ibz), programul artistic al Festivalului cuprinde momente de dans şi muzică tradiţionale, susţinute de peste 50 de ansambluri ale minorităţilor naţionale, care vor evolua pe scena amplasată în Piaţa Cetăţii, iar în Cetatea Medievală vor fi amplasate standuri ale meşteşugarilor, cât şi standuri de prezentare ale minorităţilor naţionale.

Volker Reiter a precizat că ProEtnica mai cuprinde şi o serie de secţiuni tradiţionale precum ‘Agora dialogului intercultural’, constând în prelegeri, mese rotunde, simpozioane, de asemenea va avea şi teatru, expoziţii comune de artă cu lucrări ale artiştilor contemporani din rândul minorităţilor naţionale.

Una dintre serile ProEtnica 2019, cea din 22 august, va fi o seară grecească care se va încheia cu un recital susţinut de Ionuţ Galani, iar în data de 24 august vor concerta Bucharest Klezmer Band împreună cu Maia Morgenstern.

The post Peste 600 de participanţi la Festivalul ‘ProEtnica’ Sighișoara appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Peste 600 de participanţi la Festivalul ‘ProEtnica’ Sighișoara

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button