Eveniment

Viața unei familii ucrainiene din Maramureș, marele premiu la SIMFEST

Ieri s-a încheiat la Tg Mureș ediția a XVI-a a Festivalului internațional al televiziunilor și producătorilor independenți SIMFEST, gala laureaților având loc la Teatrul Ariel.

Marele premiu a fost acordat producției ”Între lumi”, autor Maria Cinar Jiga, TVR Cluj, a arătat Directorul festivalului, Ionuț Ceaușescu:

Două premii pleacă în Malayesia și Iran, iar marele premiu a fost câștigat de o jurnalistă de la TVR Cluj cu un documentar despre o familie din zona de nord a Maramureșului, despre o familie ucrainiană. Semnul distinctiv al acestei ediții a fost participarea foarte numeroasă la master class-urile organizate în cadrul Școlii de Vară. Apoi, a fost pentru prima dată când am avut mulți competitori din televiziunile mari și încep să revină în competiții telviziunile locale.

La SIMFEST 2019 s-au acordat 19 de premii și mențiuni pentru secțiunile film studențesc, multimedia, știri, videoclip, montaj, eseu, minorități, reportaj, ficțiune și documentar.

Printre acestea a fost un premiu special al juriului, unul pentru Jurnalism European și unul pentru acțiuni umanitare.

Alte evenimente notabile ale SIMFEST au fost, pe 31 august, celebrarea Zilei Limbii Române, dar și mai multe lansări de carte ale unor români care trăiesc în Republica Moldova și Statele Unite.

Radio Târgu Mureș a fost partener media al festivalului.

Valeriu Russu

The post Viața unei familii ucrainiene din Maramureș, marele premiu la SIMFEST appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Viața unei familii ucrainiene din Maramureș, marele premiu la SIMFEST

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button