Hot NewsPolitică

Dezvăluiri. Postacul lui Florea și Maior

profil de postac
Profil de postac

Prezentat la o televiziune din Târgu Mureș drept antreprenor, Marius Vasile Popescu (cu multiple profile false pe Facebook, dar cel mai cunoscut fiind Marius Kiradac) a dovedit că are valoare prin contractele pe care le-a făcut în campania electorală de acum cu Dorin Florea și Claudiu Maior, capii municipalității timp de 20 de ani. După ce ani buni Popescu i-a atacat pe toți din administrația Soos, dar s-a prezentat contribuabil și nu un fan înfocat sau plătit al fostei administrații, acum Kiradac se dă de gol cu ajutorul legii. Și se observă că toate atacurile sale agresive (uneori pe bună dreptate) au fost cumva contractuale ca un cec în alb (nu acuzăm că ar fi luat bani la negru, că de asta se ocupă anumite instituții destul de compleșite și de ineficiente Târgu Mureș).

 

Reclama cinstită și anti-reclama aparent gratuită

Acum, pentru că așa obligă legea, sub postările publicitare este trecută și firma care se ocupă de această afacaere. Așa cum procedează în multe cazuri candidații Dorin Florea și Claudiu Maior, ambii susținuți de PSD. Nu știm dacă în contract întră postărilor și comentarile prin care contracadidații sunt atacați, dar postacul neoficial (de pe mai multe conturi facke) continuă să critice și să jignească alți competitori din cursa electorală. Doar un exemplu este primarul Zoltan Soos, despre care Popescu a spus că ar fi grohăit despre celebrele pișcoturi ale lui Florea.

afaceri miniro park

La obiect: firma sa va fi obligată să raporteze cât a încasat oficial, iar acest lucru va putea fi urmărit pe site-uri specializate după o căutare a societății Miniro Original Park S.R.L. Amuzant este că principalul obiect de activitate este de bâlciuri și alte parcuri distractive. Momentan și oficial, Popescu-Kiradac execută clipuri la comanda PSD Mureș (pentru Claudiu Maior, candidat la Consiliul Local Târgu Mureș) și a candidatului independent Dorin Florea, dar susținut de același partid. Formațiune politică aflată de zeci de ani într-o horă strânsă cu UDMR, de aici venind și zvonurile că, de fapt, Florea candidează de formă, pentru a ajuta asociația culturală maghiară să-l impună încă patru ani pe Soos în fruntea municipalității.

De la chiloți la postări favorabile sau de atac

postacul continuăRevenind la Marius Vasile Popescu-Kiradac, o istorie a postacului oficial este una începută neclar cu o făbricuță de confecții de lejerie intimă (Klamar Sport SRL. Numele este o combinație dintre Claudiu Mircea Silvaș – asociatul său- și Marius Popescu). Acționarii s-au certat și s-au despărțit, iar compania este în faliment de ani buni.

În rest, afacerile sale se pierd în negura cifrelor seci și reci. N-a avut succes. Oficial. Nu doar privind cifrele cu multe zerouri și atât la afaceri, profit și angajați, ci mai există o dovadă în presă. Într-un site local a apărut o știre când a pierdut în primă instanță un proces cu consilierul primarului Zoltan Soos, iar acesta din urmă n-a avut ce să execute, pentru că nu are bunuri și nici conturi pe numele său. Procesul a plecat de la afirmații jignitoare pentru consilierul Christian Mark Herman sau așa le-a considerat dânsul, vorbe aruncate pe grupul Ești din Târgu Mureș dacă…(cel cu o bifă verde, pentru că sunt mai multe). Acest grup este administrat de Ioan Truță (fost sau actual angajat la SC Siletina SRL, firma de transport public administrată de mama lui Claudiu Maior) și de Marius Popescu, care ar fi la butoane, potrivit mai multor surse. Acolo este șters orice comentariu sau postare care este împotriva fostului primar, respectiv Florea. Mai mult, persoanele considerate periculoase sunt eliminate din grupul cu aproape 62.000 de persoane. În schimb, clipurile publicitare, atacurile la adversari politici și comentariile laudative sunt împinse în față, pentru a fi vizibile pentru cât mai mulți. Miza este revenirea la administrația Florea, care a lăsat un oraș fără nicio perspectivă și cu o subdezvoltare evidentă.

Procesul și contractul

zero afaceri kiradac1

Într-un mod senzațional în inexplicabil, Popescu a reușit să câștige procesul cu consilierul primarului, pe care l-a catalogat în fel și chip, dar justiția a considerat că nu e nimic atât de jignitor. Pe de altă parte, Kiradacul a continuat să se opună vehement acuzației că ar fi cumpărat de fosta administrație, cea condusă de Florea și Maior, și de aceea aruncă venin în online. Acum, lucrurile sunt limpezi. Și banii vor fi vizibili pe site-uri gen Listă firme, unde ne-am aruncat o privire pentru a găsi contribuțiile pe care Marius Popescu le flutura în online. Rezultatele societăților sale sunt modeste spre limita subzistenței și pot fi observate cu ochiul liber în imagini (cea mai veche firmă are zero afaceri în ultimul deceniu). Acum afacerile par a înflori, alături de cei cărora le-a cântat în strună ani buni și de care s-a dezis mereu, care acum au ajuns publici.

popescu la tv

Explicația imaginii: Captura foto este realizată după o emisiune de la M9 tv, unde antreprenorul cu rezultate mediocre (cu indulgență, pentru că zero cifră de afaceri în 10 ani e fără subtitrare) a fost chemat să povestească despre lupta sa cu administrația Soos. Fără niciun interes declarat, ci doar ca un cetățean oarecare revoltat. Fix la un post tv despre care se spune că este controlat de Maior și Florea. Și jurnaliștii prezenți nu l-au întrebat deloc despre afacerile sale. Lăsăm mai jos ce firme mai are postacul oficial, în afară de aceea prin care acum derulează contracte de promovare politică, dar care n-a excelat nici ea la capitolul cifră de afaceri și mai ales la profit.

alte firme popescu
alte firme popescu

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button