Învățământ

Instanţa Supremă menţine decizia CNCD: desfăşurarea stagiilor clinice în limba română la UMFST Târgu-Mureş nu este discriminare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins ca nefondat recursul Asociaţiei Maghiare pentru Pregătirea Medicală şi Farmaceutică din România (AMPMFR) împotriva hotărârii Curţii de Apel Bucureşti, care a menţinut decizia Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării, potrivit căreia desfăşurarea stagiilor clinice doar în limba română la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureş nu este discriminare.
“Respinge recursul declarat de recurentă-reclamantă Asociaţia Maghiară pentru Pregătirea Medicală şi Farmaceutică din România împotriva Sentinţei nr. 3051 din 14 octombrie 2016 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. Obligă recurenta reclamantă la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 5.000 de lei în favoarea Univesităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş, cu aplicarea art. 451 alin. 2 din Codul de procedură civilă. Definitivă”, se arată pe portalul ÎCCJ.
Procesul a vizat o decizie a CNCD din luna octombrie 2013, luată cu majoritate de voturi, în care se arăta că în cazul susţinerii probelor practice numai în limba română la UMF Târgu Mureş (devenită UMFST între timp) nu constituie discriminare.
“Condiţia impusă prin Hotărârea Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş din 30 aprilie 2013, de desfăşurare a stagiilor clinice doar în limba română, nu constituie o faptă de discriminare faţă de studenţii care studiază în limba maternă, maghiara”, se arăta într-un comunicat de presă remis de CNCD în luna octombrie 2013.
Hotărârea CNCD a fost adoptată la acea vreme cu 6 voturi “pentru” şi 2 voturi “împotrivă”, cu opinie separată.
Decizia CNCD a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti de către UDMR şi Asociaţia Maghiară pentru Pregătirea Medicală şi Farmaceutică din România (AMPMFR), care a respins acţiunea ca nefondată, iar ÎCCJ a menţinut această hotărâre.

(www.agerpres.ro)

Post-ul Instanţa Supremă menţine decizia CNCD: desfăşurarea stagiilor clinice în limba română la UMFST Târgu-Mureş nu este discriminare apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Instanţa Supremă menţine decizia CNCD: desfăşurarea stagiilor clinice în limba română la UMFST Târgu-Mureş nu este discriminare

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button