Life Style

FOTO. Cum va arata scaunul produs in Mures ocazia vizitei Papei Francisc!

Un designer ajutat de alti 20 de mureseni participa la productie…

Într-o fabrică din Reghin a început producția scaunului papal și a altor piese de mobilier de șezut cu circa 50 de locuri care vor fi folosite de suita papală în Catedrala Sf. Iosif din București, în 31 mai, cu ocazia vizitei Papei Francisc.

Scaunul și băncile sunt concepute de un designer din București care a studiat în detaliu arhitectura, pictura și stilul catedralei pentru a le încadra perfect în stilul lăcașului de cult.

Designerul Mihai Grama lucrează la fabrica din Reghin cu o echipă de 20 de oameni pentru a produce piesele pe care se vor așeza Papa Francisc și suita sa papală, pe 31 mai.

Scaunul papal are structura din lemn de fag, iar elementele decorative din stejar sculptat. Modelul tapițeriei imită un element decorativ din pictura altarului Catedralei Sf. Iosif din București, spune designerul Mihai Grama.

Atât în designul scaunului papal și al băncilor din prezbiteriu se regăsește stilul neogotic al Catedralei prin arcul frânt reprezentat în arcadele dintre nave și în ferestre.

Managerul fabricii, Dan Cotoi spune că echipa de producție a primit sarcina cu entuziasm și emoție din respect pentru religia greco-catolică.

Piesele de mobilier au fost comandate de Arhiepiscopia Romano Catolică de București. După eveniment, scaunul papal va fi instalat într-un muzeu, iar restul pieselor vor rămâne în Catedrala Sf. Iosif din București.

Sursa: RRA / Foto: Mobila Dalin


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: FOTO. Cum va arata scaunul produs in Mures ocazia vizitei Papei Francisc!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button