Politică

BUGET 2019 – PNL reclamă că UDMR și PSD risipesc banii mureșenilor, peste 1 milion de euro fiind dedicați serbărilor câmpenești cu mici și bere

BANI POLITICI. Grupul PNL din Consiliul Județean Mureș nu a votat astăzi, 17 aprilie, bugetul județului pe 2019, argumentând că acesta este “unul al subdezvoltării, populist și dedicat intereselor electorale ale PSD și UDMR”.

 

Liberalii susțin că alianța majoritară din forul administrativ al județului (UDMR & PSD) a suplimentat cheltuielile cu salariile din Consiliul Județean cu peste 1,3 milioane de lei (1.334.000 de lei) și că, dintr-un imbold pur electoral, UDMR și PSD au repartizat peste 1 milion de euro din bugetul pe 2019 „festivalurilor și serbărilor câmpenești”.

 

“Bugetul pe 2019 al județului Mureș este o pomană făcută primarilor PSD și UDMR. Coaliția PSD – UDMR, care conduce județul Mureș, a ignorat localitățile conduse de primari PNL și condamnă la subdezvoltare zeci de localități mureșene și zone importante ale județului, pentru simplul motiv că primarii acestora nu au carnet de partid roșu sau verde. Este o manevră marca Dragnea, prin care se încearcă stimularea primarilor PSD să mobilizeze oamenii la vot, în fața disperării că pierd alegerile”, e convins președintele PNL Mureș, senatorul Cristian Chirteș.

 

Și liderul grupului de consilieri ai PNL din Consiliul Județean Mureș, Ervin Molnar, a reclamat risipa banilor din bugetul județului pe 2019: “În condițiile în care județul Mureș este într-un vădit declin al nivelului de trai, iar infrastructura este la pământ, executivul Consiliului Județean găsește de cuviință să aloce 1 milion de euro pentru distracții electorale, festivaluri, mici și bere! De asemenea, sub coordonarea vicepreședintelui PSD al Consiliului Județean, la Aeroportul  Transilvania vor să crească salariile, pe o creștere din pix a numărului de pasageri”.

 

Convinși că sunt supuși unei blocade financiare pe criterii politice, liberalii mureșeni spun că “singura cale sigură pentru dezvoltarea comunităților locale și a județului Mureș constă în ceea ce PSD încearcă să blocheze în fiecare moment: fondurile europene”.

 

Cătălin VISCHI


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: BUGET 2019 – PNL reclamă că UDMR și PSD risipesc banii mureșenilor, peste 1 milion de euro fiind dedicați serbărilor câmpenești cu mici și bere

Credit autor: admin.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button