Ervin MOLNAR, deputat: “Undă verde pentru independența energetică a României!”

IMG 20220517 WA0023

Am votat astăzi proiectul legii offshore, asumat public de coaliția de guvernare, care va asigura independența din punct de vedere energetic a României. Mai mult, țara noastră va putea deveni un furnizor de securitate energetică la nivelul întregii regiuni, ca urmare a dezvoltării exploatărilor de gaze la Marea Neagră.

Este un pas semnificativ pe care îl face țara noastră, în actualul context internațional, marcat de o dependență accentuată de gazul de proveniență rusească.

Adoptarea legii offshore a fost mereu o prioritate pentru PNL. În urma votului dat astăzi, vor fi deblocate investițiile din Marea Neagră, asigurându-se totodată stabilitate și predictibilitate mediului de afaceri care activează în domeniu. Legea oferă un regim fiscal competitiv, iar veniturile rezultate vor reveni în proporție de 60% statului român și 40% investitorului.

Reprezentanții companii Black Sea Oil&Gas au anunțat că proiectul de la Midia este pregătit să demareze în luna iunie, după efectuarea ultimelor teste, având o capacitate de livrare de un miliard de metri cubi anual.

Același cadru fiscal va fi valabil și pentru investițiile onshore de adâncime. Este vorba aici în special de cel mai mare zăcământ onshore descoperit în ultimele trei decenii pe teritoriul României, la Caragele (județul Buzău), unde exploatarea este prevăzută a începe în anul 2024.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.