Politică

Europarlamentare 2019, rezultate: PNL, în frunte cu Ioan Mocean, defilează la Sărmaşu

Cotidianul Zi de Zi vă prezintă rezultatele finale înregistrate duminică, 26 mai, la nivelul oraşului Sărmaşu, cu ocazia alegerilor europarlamentare.

Potrivit informaţiilor furnizate de Biroul Electoral Judeţean Mureş, la Sărmaşu, din cei 5.565 de alegători înscrişi în lista electorală permanentă şi în copia de pe lista electorală specială, au votat 2.565 de alegători, rezultând astfel o prezenţă la urne de 46,1%.

PSD plus UDMR, cu mult sub PNL

În ceea ce priveşte modul în care au ales locuitorii oraşului Sărmaşu, în urma numărătorii voturilor consemnăm următoarele rezultate:

41,75% – PNL (1.037 de voturi);

16,91% – PSD (420 de voturi);

16,59% – UDMR (412 voturi);

9,58% – USR-PLUS (238 de voturi);

6,96% – PMP (173 de voturi);

2,54% – Pro România (63 de voturi);

2,13% – ALDE (53 de voturi);

3,54% – alte partide/alţi candidaţi independenţi, fiecare cu sub 1%.

Liberalii, alianţă cu UDMR în Consiliul Local

În ceea ce priveşte contextul politic actual, graţie alianţei cu UDMR, în urma căreia funcţia de primar este deţinută de Sallai Imre, liberalii deţin majoritatea în Consiliul Local al oraşului Sărmaşu, cele 15 mandate fiind împărţite între următoarele formaţiuni politice: PNL (6), UDMR (3), PMP (3), PSD (2) şi Partida Romilor „Pro Europa” (1).

Ioan Mocean, cel mai votat sărmăşan

Ca o concluzie, putem afirma fără să greşim că scorul obţinut de liberali la Sărmaşu, cu 19,38 de procente mai mare decât cel înregistrat de PNL la nivelul judeţului Mureş, se datorează, în mare parte, modului în care primarul Ioan Mocean (aflat la al patrulea mandat) şi-a coordonat echipa pe perioada campaniei electorale.

Totodată, rezultatele alegerilor europarlamentare de la Sărmaşu reconfirmă popularitatea de care se bucură în rândul comunităţii Ioan Mocean, care îşi menţine statutul de mare favorit pentru alegerile locale din 2020, desigur în cazul în care va decide să candideze pentru un nou mandat de primar.

Sau pentru un prim mandat de parlamentar…

Alex TOTH

 

Post-ul Europarlamentare 2019, rezultate: PNL, în frunte cu Ioan Mocean, defilează la Sărmaşu apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Europarlamentare 2019, rezultate: PNL, în frunte cu Ioan Mocean, defilează la Sărmaşu

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button