Politică

NICIO SURPRIZĂ – Reghineanul Vasile Gliga rămâne președinte al PSD Mureș: bonus, restul funcțiilor și speech-urile comunistoide

REALES LA CONGRES. Consens deplin în organizația județeană a social-democraților mureșeni, astăzi, 20 iulie 2019, în conferința județeană de alegeri, care a avut loc loc, pe repede înainte, conform ordinelor de partid, la Teatrul Național din Târgu Mureș: reghineanul Vasile Gliga rămâne președintele PSD Mureș, în pofida rezultatului dezastruos la alegerile europarlamentare.

 

În prezența liderilor partidului (Viorica Dăncilă – președinte PSD, Eugen Teodorovici – președinte executiv PSD, Mihai Fifor – secretar general PSD), Gliga, care a fost desemnat ultima oară ca lider al social-democraților mureșeni în urma alegerilor din 2015, a fost confirmat în funcția supremă din filiala județeană.

 

De altfel, ca-ntr-un partid totalitar, nu a existat nicio competiție, pe fiecare post din conducerea filialei existând doar câte un reprezentant. Așa că nici nu s-a votat secret, ci deschis, cu mânuța sus, ca-ntr-un consens deplin. Practic, a fost o mascaradă, nu un exercițiu electoral.

 

Doar pentru istorie, să consemnăm și celelalte funcții: Ilie Chiș Bălan (primar Rușii Munți) – președinte executiv PSD Mureș, Dragoș Bardoși (consilier județean) – secretar general, Claudiu Cazan – trezorier, iar cei 17 vicepreședinți au fost votați “în bloc”: Maria Precup (fost primar Reghin), Aurel Horia Soporan (senator), Corneliu Florin Buicu (deputat), Gheorghe Dinu Socotar (deputat), Sergiu Papuc (viceprimar Târgu Mureș), Ovidiu Dancu (consilier județean), Cristian Ioan Moldovan (primar Luduș), Cristian Bratanovici (consilier local Târgu Mureș), Lucreția Cadar (primar Deda), Cosmin Pop (consilier județean), Ioan Aldea (primar Băgaciu), Teodor Vultur (primar Lunca), Ovidiu Oltean primar Tăureni), Dorel Grigore Vancea (primar Șăulia), Vasile Dan (primar Ibănești), Daniel Samuel Maxim (consilier local Adămuș) și Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean (primar Sighișoara).

 

Bonus: speech-uri comuniste

 

După realegerea fără nicio emoție a lui Gliga, Dăncilă a recitat poezia patriotică prost recomandată în aceste situații: „Cred în unitatea acestei organizații și cred că această organizație va avea rezultate foarte bune, rezultate comparative cu cele de la alegerile locale, unde, într-adevăr, au fost rezultate bune pentru PSD. Sigur vom câștiga și alegerile prezidențiale și alegerile locale și alegerile parlamentare”. (Au urmat aplauze sacadate, prelungite, cu auditoriul în picioare, ca pe vremea repauzatului Ceaușescu, doar că nu s-a și scandat “Dăn-ci-lă, pa-ce!, Dăn-ci-lă, pa-ce!, Stima noastră și mândria…”).

 

Nu acesta a fost însă detașat cel mai comunist discurs din cadrul Conferinței județene de astăzi, fiind la mare luptă cu cel al primarului din Deda, Lucreția Cadar (62 de ani, foto mic dreapta), cea care pe vremea comuniștilor era primar în comuna Rușii Munți și care a contabilizat în cariera politico-administrativă 18 ani în funcția de primar. Trecem peste inerentele emoții (l-a numit pe Teodorovici, președintele executiv al partidului din care face parte, “Teodorescu”, deși citea de pe foaie). Iată doar o mostră:

 

„Am onoarea de a mă adresa celor mai… ăăă, înalți demnitari ai Guvernului României, conducerii de partid superioare și a activului de partid din județul Mureș. În calitate de primar al comunei Deda, de președinte al organizației PSD Deda, doresc să vă informez că activitatea de dezvoltare și administrare… a comunei pe care o reprezint, și viața de partid în comuna noastră este la un nivel înalt și este adresată locuitorilor comunei și realizării programului de guvernare”.

 

Dăncilă se află într-un veritabil turneu național, anunțându-și disponibilitatea de a participa la toate alegerile județene, motivația turneului fiind, de fapt, convigerea liderilor filialelor în privința susținerii candidatului PSD pentru alegerile prezidențiale din acest an.

 

Cătălin VISCHI

 

 

 


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: NICIO SURPRIZĂ – Reghineanul Vasile Gliga rămâne președinte al PSD Mureș: bonus, restul funcțiilor și speech-urile comunistoide

Credit autor: admin.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button