Politică

Premierul Viorica Dăncilă afirmă că nu a fost invitată încă la summitul de la Sibiu din 9 mai

Premierul Viorica Dăncilă le-a spus astăzi jurnaliştilor că nu a fost invitată încă la summitul de la Sibiu din 9 mai.
Ea consideră că astfel este transmis un mesaj nepotrivit liderilor europeni şi a adăugat că guvernul a depus o muncă titanică în exercitarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Dacă va exista o invitație, cu siguranță voi merge, dar o invitație la summit, cu toți liderii, pentru că aici este o contradicție. Guvernul României a fost cel care a asigurat organizarea summitului din punct de vedere financiar, președintele președinției rotativă a Consiliului Uniunii Europene este premierul. Mi se pare totuși nepotrivit, ca să folosesc un termen elegant, ca tocmai cei care au muncit atât pentru România, cei care au atras atâtea aprecieri, să nu fie invitați la summit. Gândiţi-vă că vin toți liderii europeni. Este un mesaj pe care îl dăm pentru întreaga Europă. Vom creiona viitorul Uniunii Europene, vom vorbi despre o Europă unită și puternică. Cum putem vorbi noi de unitate când premierul României, care deține președinția rotativă, nu este prezent să vorbească despre realizări și pornind de la realizări să vorbim despre următoarea agenda strategică 2019- 2024?

Conform Ministerului Afacerilor Externe, summitul din 9 mai dedicat viitorului Uniunii Europene şi agendei a liderilor pentru următorii 5 ani va reuni la Sibiu şefi de stat şi de guvern din statele membre, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, aproximativ 900 de jurnalişti şi 100 de traducători

The post Premierul Viorica Dăncilă afirmă că nu a fost invitată încă la summitul de la Sibiu din 9 mai appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Premierul Viorica Dăncilă afirmă că nu a fost invitată încă la summitul de la Sibiu din 9 mai

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button