Politică

Rectorul UMFST Tîrgu-Mureș l-a dat în judecată pe Ádám Valerián

Rectorul UMFST Tîrgu-Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei,  l-a dat în judecată pe Ádám Valerián, liderul Asociației Maghiare pentru Pregătirea Medicală și Farmaceutică din România. Leonard Azamfirei cere instanței de judecată să îl oblige pe Ádám Valerián să îi plătească nu mai puțin de 500.000 de lei cu titlu de daune morale, dar și să facă publică hotărârea instanței, în cazul în care i se va da câștig de cauză.

 

Acțiunea în instanță a fost deschisă ca urmare a faptului că liderul Asociației Maghiare pentru Pregătirea Medicală și Farmaceutică din România, într-o transmisiune live pagina de facebook Agenda de Mureș în care s-a vorbit despre „Protestele care tulbură liniștea UMFST” derulate și anunțate de Ádám Valerián, a adus o serie de acuzații și a făcut o serie de afirmații la adresa lui Leonard Azamfirei. „La data de 08.02.2019, cu ocazia transmiterii online a interviului acordat de pârât pe pagina de Facebook Agenda de Mureș, acesta a adus atingeri grave drepturilor nepatrimoniale ale reclamantului, lansând mai multe afirmații calomniatoare”, se arată în acțiunea care a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Tîrgu-Mureș și prin care rectorul UMFST Tîrgu-Mureș îi solicită „obligarea pârâtului la plata sumei de 500.000 de lei, reprezentând despăgubiri pentru prejudiciul moral cauzat ca urmare a încălcării de către pârât a drepturilor nepatrimoniale ale reclamantului constând în onoare, demnitate, reputație, imagine și viață privată”.

Imediat după ce a aflat despre faptul că a fost trimis în judecată, Ádám Valerián a postat pe facebook prima pagină din acțiunea înregistrată la sfârșitul lunii trecute de Leonard Azamfirei pe rolul Judecătoriei Tîrgu-Mureș, dar și o replică în aceeași linie a discursului său prin care cere înființarea unei facultăți de medicină în limba maghiară. „Mă întreb: ce sumă de bani ar trebui să plătească rectorul ca despăgubiri pentru că a degradat învățământul în limba maghiară?”, scrie liderul Asociației Maghiare pentru Pregătirea Medicală și Farmaceutică din România care crede că prin acțiunea în Justiție se încearcă intimidarea sa. „500 000 de lei pretinde rectorul Leonard Azamfirei ca despăgubire morală. Prin aceasta dorește să oprească continuarea protestelor împotriva discriminării etnice și a dictaturii universitare aplicată la UMFST. Protestele vor continua”, conchide Ádám Valerián, a cărui postare a provocat reacții diverse pe pagina sa de socializare.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Rectorul UMFST Tîrgu-Mureș l-a dat în judecată pe Ádám Valerián

Credit autor: Agenda de Mureș.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button