S-a deschis portalul pentru înscrierea alegătorilor români din străinate! Va fi deschis pentru o perioadă limitată de timp.

s a deschis portalul pentru inscrierea alegatorilor romani din strainate va fi deschis pentru o perioada limitata de timp

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că de la momentul începerii înregistrărilor pe portalul www.votstrainatate.ro, și anume 28 iulie 2019, ora 12:00, și până în prezent, s-au înscris 1.420 de alegători români.

Dintre cele două variante disponibile, vot prin corespondență sau la o secție de votare din străinătate mai aproape de domiciliu sau reședință, până la acest moment cea mai accesată opțiune este cea pentru votul prin corespondență.

Autoritatea Electorală Permanentă face un apel către toți cetățenii români cu drept de vot din afara țării să se înregistreze pe www.votstrainatate.ro pentru a-și exercita dreptul la vot la alegerile pentru Președintele României în cele mai bune condiții. Formularele de înregistrare vor fi active până în data de 11 septembrie 2019.

AEP se află în contact permanent cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE) și Ministerul pentru Românii de Pretutindeni pe tema activității de informare a alegătorilor din afara țării cu privire la opțiunile de vot pe care le au la dispoziție pentru acest scrutin și pentru buna organizare a procesului electoral. În acest sens, va fi demarată o amplă campanie de comunicare care vizează informarea corectă și eficientă a cetățenilor români cu drept de vot din străinătate.

Întrebări și sesizări legate de procedura de preînregistrare și înscriere pot fi transmise  la adresa de e-mail contact@votstrainatate.ro

Post-ul S-a deschis portalul pentru înscrierea alegătorilor români din străinate! Va fi deschis pentru o perioadă limitată de timp. apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: S-a deschis portalul pentru înscrierea alegătorilor români din străinate! Va fi deschis pentru o perioadă limitată de timp.

Credit autor: Elena.Polearus.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.