Vot nestatutar: Șefia ALDE Tîrgu-Mureș luată cu japca

vot-nestatutar:-sefia-alde-tirgu-mures-luata-cu-japca

Organizația municipală a ALDE Tîrgu-Mureș are de astăzi un nou președinte. După o perioadă de incertitudine în care, în ciuda demisiei întregului Birou Municipal, liderul ALDE Tîrgu-Mureș a rămas, pe hârtie, profesorul Constantin Nicușan, de astăzi, Claudiu Maior, liderul de facto al organizației municipale, a fost instalat președinte în urma vot nesatatutar.

Claudiu Maior, consilierul personal al primarului Dorin Florea, a fost ales astăzi cu unanimitate de voturi, prin ridicarea mâinii, președinte al ALDE Tîrgu-Mureș în cadrul Conferinței municipale ALDE Tîrgu-Mureș. Față în față cu Maior, Florea, Oprișcan și Renate Weber, toți cei 235 de membri ALDE cu drept de vot i-au acordat lui Claudiu Maior puterea de a conduce și de drept, nu doar de facto, organizația municipală a ALDE Tîrgu-Mureș, poziție din care acesta ar putea să candideze anul viitor pentru fotoliul de primar al municipiului Tîrgu-Mureș. Maior îi va avea alături, în poziția de vicepreședinte, pe Sorin Lazăr, Vasile Filimon, Gheorghe Oancea, Sorin Nicuşan, Mihai Doru Oprişcan, Andrei Puşcaş și Maria Răduţ, în timp ce în Biroul Municipal, în calitate de membru, au mai fost aleși: Vasile Cerghizan, Cristian Valer Cherteş, Mihai Joza, Cristian Cherteş, Ovidiu Maier, Liviu Alexandru Matei, Constantin Nicuşan, Dumitru Pavel, Călin Pop, Zaharie Pop, Ani Teglaş, Horia Nemeş.

Nici nu s-a încheiat bine votul pentru alegerea noului lider și a noii echipe de conducere a ALDE Tîrgu-Mureș, că, din interiorul partidului, au și apărut contestatarii. Astfel, potrivit acestora, votul de miercuri în urma căruia Claudiu Maior a fost instalat în fotoliul de președinte al ALDE Tîrgu-Mureș a fost unul nestatutar și ar trebui anulat de forurile superioare ale partidului. Asta deoarece Statutul ALDE (foto în partea de jos a paginii – n.r.) scrie clar că pentru alegerea forurilor de conducere sau când se iau decizii în legătură cu persoane, votul este obligatoriu secret 0 art. 95 -, iar votul de la Tîrgu-Mureș a fost unul deschis, prin ridicarea mâinii, votul deschis fiind acceptat doar în interiorul forurilor de conducere, așa cum prevede clar art. 94 din statutul ALDE care poate fi consultat și pe pagina de internet a partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu. Mai mult, contestatarii alegerilor din ALDE Tîrgu-Mureș spun că anumite candidaturi pentru Biroul Municipal nici măcar nu au fost supuse votului, ca și cum nu ar fi existat. „Jocurile s-au făcut marți, cu o zi înainte, când s-a stabilit echipa de încredere a lui Claudiu Maior, iar ceilalți au fost dați la o parte”, a declarat pentru Agenda de Mureș o sursă de încredere din ALDE Mureș care susține că toți cei care au fost considerați ca nefiind de încredere au fost înlăturați.

Alegerile de miercuri din ALDE Tîrgu-Mureș sunt nimic mai mult decât un preludiu al alegerilor care urmează să aibă loc pentru alegerea noii conduceri a ALDE Mureș. Deputatul Doru Oprișcan, președinte interimar al organizației a anunțat deja de câteva săptămâni că nu este interesat să candideze pentru un nou mandat, iar cele mai multe surse din ALDE dau ca sigură, în cazul în care Dorin Florea nu se înscrie între timp în partid pentru a prelua conducerea acestuia, candidatura și desemnarea drept șef al ALDE Mureș a lui Sorin Lazăr, cel care ar fi trebuit să ocupe fotoliul de prefect al județului Mureș din partea ALDE.

Vom reveni cu reacții din partea conducerii ALDE Mureș în măsura în care acestea vor apărea.

 

Extras din Statutul ALDE. Sursa: https://alde.ro/site/statut/

 

 


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Vot nestatutar: Șefia ALDE Tîrgu-Mureș luată cu japca

Credit autor: Agenda de Mureș.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.