Echipa PNLPolitică

Ziua Drapelului

În iunie 1861, domnitorul „Unirii Mici” Alexandru Ioan Cuza a stabilit prin decret steagul tricolor ca simbol național al tuturor românilor. În zilele noastre, drapelul roșu, galben și albastru este comun atât României, cât și Republicii Moldova.
Drapelul tricolor este un simbol unificator și dătător de speranță prin însăși semnificația culorilor: roșu – frăție, galben – bogăția ogoarelor, albastru – libertate.
Astăzi, de Ziua Drapelului Național, privind acest simbol național, ne amintim ce scria poetul Andrei Bârseanu, deputat la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1918, care a consfințit unirea deplină a tuturor teritoriilor românești:
“Pe-al nostru steag e scris unire
Unire-n cuget și simțiri
Și sub măreața lui umbrire
Vom înfrunta orice loviri”.
De Ziua Drapelului Național, ne dorim ca acest moment istoric prielnic unirii tuturor celor care simt românește să fie cât mai aproape. Să fim cât mai curând împreună în acest spațiu de libertate și democrație care este Uniunea Europeană.
Permiteți-mi să folosesc acest prilej pentru a le transmite, din nou, fraților noștri de peste Prut, un mesaj de solidaritate, de sprijin total și efectiv pentru parcursul european în care s-a angajat Republica Moldova: am fost, vă suntem și vă vom fi alături!

Deputat
Ervin Molnar

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button