Sănătate

Comuna mureșeană Band, fără asistență medicală școlară

În comuna care are arondate 13 sate cu peste 7000 de locuitori și 1000 de copii sunt doar doi medici și niciun asistent.

Primarul din Band, Radu Mircea, își propune ca de anul viitor să pună la punct, într-o clădire dezafectată, un centru medical care să deservească o bună parte din zona de câmpie a județului Mureș. Este vorba de comunele Iclănzel, Grebeniș, Mădăraș și Șăulia:

Într-adevăr, la capitolul asistență medicală suntem deficitari, astfel că Bandul are numai doi medici. Eu am făcut demersuri și voi face în continuare, pentru că vreau să construiesc un centru medical, cu mai mulți medici, laboratoare și anumite specialități. Numai în Band, la 13 sate și la 7000 de oameni avem doar doi medici, și avem 1000 de copii – nu știu dacă sunt comune care au în total 1000 de oameni! Și nicio școală nu are medici specialiști sau asistenți medicali, nu au avurt niciodată.

Luna trecută, situația lipsei personalui medical, mai ales în unitățile de învățământ, a fost semnalată de președintele Casei de Asigurări de Sănătate Mureș, Rodica Biro, la ședința Colegiului Prefectural.

Deficitul de medici de familie în județul Mureș este de peste 30, cu precădere în mediul rural.

Valeriu Russu

The post Comuna mureșeană Band, fără asistență medicală școlară appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Comuna mureșeană Band, fără asistență medicală școlară

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button