Finanţări de 1 milion de euro pentru patru spitale mureşene

finantari de 1 milion de euro pentru patru spitale muresene

Ministerul Sănătăţii a alocat o finanţare în valoare totală de 4,5 milioane de lei (aproximativ 1 milion de euro) pentru achiziţionarea de dotări diverse la spitalele din oraşele Reghin, Târnăveni, Sighişoara şi Luduş, a anunţat marţi, 25 iunie, pe pagina sa de Facebook, deputatul social-democrat Corneliu Florin Buicu, preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor.

1,5 milioane de lei pentru spitalul din Reghin

Spitalul Municipal Reghin beneficiază de finanțare din partea Ministerului Sănătății de 1,5 milioane de lei pentru achiziționarea următoarelor dotări: computer tomograf şi aparat Roentgen.
“La această sumă se adaugă cofinanțarea din partea Consiliului Local Reghin. Solicitările privind dotările necesare au fost înaintate de către Spitalul Municipal Reghin, prin intermediul Direcției de Sănătate Publică a Județului Mureş și aprobate de către Ministerul Sănătății”, a precizat Corneliu Florin Buicu.

Câte 1 milion de lei la Târnăveni, Sighişoara şi Luduş

Spitalul Municipal Târnăveni beneficiază de finanțare din partea Ministerului Sănătății de 1 milion de lei pentru achiziționarea următoarelor dotări: aparat de anestezie, aparat de ventilație mecanică, endoscop pentru artroscopii, targă hidraulică (2 bucăţi), targă transport pacienţi, defibrilator cu monitor, autoclav, aparat roentgen mobil şi masă consultație cu sistem hidraulic.
“La această sumă se adaugă cofinanțarea din partea Consiliului Județean Mureş. Solicitările privind dotările necesare au fost înaintate de către Spitalul Municipal Târnăveni prin intermediul Direcției de Sănătate Publică a Județului Mureş și aprobate de către Ministerul Sănătății”, a explicat preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor.

Spitalul Municipal Sighişoara beneficiază de finanțare din partea Ministerului Sănătății de 1 milion de lei pentru achiziționarea următoarelor dotări: aparat de anestezie generală, aparat de ventilație mecanică, ecograf cu două sonde, turn chirurgie endoscopică cu accesorii pentru chirurgie, sistem de monitorizare centrală, analizor gaze sangvine, instalație de sterilizare automată şi aparat roentgen digital grafie.
“La aceasta sumă se adaugă cofinanțarea din partea Consiliului Local Sighişoara. Solicitările privind dotările necesare au fost înaintate de către Spitalul Municipal Sighişoara prin intermediul Direcției de Sănătate Publică a Județului Mures și aprobate de către Ministerul Sănătății”, a menţionat Corneliu Florin Buicu.

Spitalul Orăşenesc Luduş beneficiază de finanțare din partea Ministerului Sănătății de 1 milion de lei pentru achiziționarea următoarelor dotări: ecograf Doppler color digital performant, mese de operație (4 bucăți), microscop optic binocular, aparat ultrasunete de curățat instrumentar, targă transport pacienţi (2 bucăți), videolaringoscop, aparat ultrasunete 1 canal, aparat terapie unde scurte, aparat electroterapie de joasă și medie frecvenţă, încălzitor pacienţi, electrocauter, electrocardiograf 12 canale, monitor funcții vitale (5 bucăţi), injectomate (3 bucăţi) şi autorefractometru
“La această sumă se adaugă cofinanțarea din partea Consiliului Local Luduş. Solicitările privind dotările necesare au fost înaintate de către Spitalul Orăşenesc Luduş, prin intermediul Direcției de Sănătate Publică a Județului Mureş și aprobate de către Ministerul Sănătății”, a arătat preşedintele Comsiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor.

(Redacţia)

 

 

Post-ul Finanţări de 1 milion de euro pentru patru spitale mureşene apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Finanţări de 1 milion de euro pentru patru spitale mureşene

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.