Listă de așteptare pentru decontarea dispozitivelor medicale

lista de asteptare pentru decontarea dispozitivelor medicale

Finanțarea mai scăzută din sistemul de sănătate, pe prima jumătate a anului 2019 s-a concretizat în sesizări venite din partea pacienților și liste de așteptare pentru decontarea unor servicii și dispozitive medicale.

”Există multe sesizări pentru că anul 2019 a fost un an care pe primele șase luni a fost finanțat la un nivel mai scăzut și din acest motiv am avut multe sesizări legate de plata unor servicii medicale de analize de laborator, managementul listelor de așteptare ale pacienților pe laboratoare de analize medicale și imagistică. De asemenea, există un acces îngreunat din cauza lipsei fondurilor pe serviciile de recuperare și reabilitare, pe serviciile de transport. Avem listă de așteptare la dispozitive medicale, ceea ce anul trecut în decembrie aș putea spune că eram aproape de a ne efectua activitatea actualizat. Aprobăm în această lună cereri de dispozitive medicale depuse în luna februarie, sigur că se repercutează această finanțare mai redusă”, a declarat Rodica Biro, președinte-director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Mureș.

Arina TOTH

 

 

Post-ul Listă de așteptare pentru decontarea dispozitivelor medicale apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Listă de așteptare pentru decontarea dispozitivelor medicale

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.