Sănătate

Noi pași pentru construirea Spitalului de Arși la Tg. Mureș

O nouă rundă de lucru privind aprobarea planurilor tehnice de construire a amplasamentului a avut loc în această săptămână la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, după ce acesta a fost primit de la Ministerul Sănătății.

Este a 10-a rundă de discuții de acest fel cu firma italiană de consultanță, desemnată de Banca Mondială pentru proiectare.

Aceste etape sunt necesare pentru armonizarea tuturor indicatorilor, a precizat directorul financiar al Spitalului de Urgență Târgu-Mureș, Florin Crăciun:

Cred că este livrabilul numărul 10, care înseamnă o serie de discuții tehnice în care să armonizăm partea de circuite cu legislația românească, să armonizăm și indicatorii financiari pentru că și noi ne dorim să construim cât mai ieftin dar să fim pe standardele de autorizare pentru că degeaba facem o clădire pe care nu o putem autoriza din punctul de vedere al standardelor românești. Și au fost o serie de corespondențe între noi și acea firmă de consultanță din Italia. Sper ca această etapă să fie finalizată cu acest ultim livrabil , să fie ST-ul aprobat și să intre în ședință de Guvern pentru că valoarea investiției trebuie aprobată în ședință de Guvern.

În ședința de ieri a Consiliului Județean Mureș a fost aprobată și documentația cadastrală prin care se clarifică situația juridică a terenului de la Spitalul Clinic de Urgență unde urmează să fie făcută construcția.

Proiectul Centrului de mari arși de la Târgu-Mureș are o valoare de 40 de milioane de euro și este finanțat de Banca Mondială. Noul amplasament va cuprinde, pe lângă Centrul de arși, 25 de săli de operație și 25 de paturi de ATI.

Construcția ar urma să înceapă în primăvara anului viitor.

Cristina Bulbescu

The post Noi pași pentru construirea Spitalului de Arși la Tg. Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Noi pași pentru construirea Spitalului de Arși la Tg. Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button