Social

Cazul Emese, din nou în actualitate. Avocat: “Niciun procuror plin de stat de drept nu s-a sesizat că operatorul de la 112 a închis telefonul unei persoane care era agresată”

Avocatul clujean Radu Chiriţă a publicat, în urmă cu câteva zile, pe blogul său, raduchirita.com, un text intitulat “Donator”, în care acuză autorităţile din Târgu-Mureş că nu au făcut nimic pentru a preîntâmpina uciderea unei femei în vârstă de 28 de ani pe nume Emese, în ianuarie 2017, de către un bărbat, la o săptămână de când solicitase protecţie la numărul 112.

Instituţiile statului român, “plătite regeşte”

“Tocmai mi-am plătit impozitul pe venit pe 2018 şi mi-e rău de nervi”, a explicat avocatul Radu Chiriţă contextul scrierii textului.

“Jur că nu aş avea nimic împotriva plăţii acestor sume de bani, chiar şi a furtului pe faţă care se cheamă TVA, dacă aş primi ceva în schimb de banii ăia”, a completat autorul textului, deloc mulţumit de gestionarea de către instituţiile statului a mediatizatului caz de dispariţii de fete din Caracal: “Nu vreau să intru în interminabila şi, pe alocuri, abominabila discuţie legate de povestea de la Caracal, că mi se pare inutil. Oricum, fiecare citeşte ce vrea şi acuză pe cine oricum are boală. Nu mă pot totuşi abţine să nu pun nişte întrebări instituţiilor statului român pe care tocmai le-am plătit regeşte. Şi cât timp ceva bani din cei pe care i-am muncit eu ajung la ele cred că am dreptul şi să primesc un răspuns.”

Despre cazul Emese: “Procurorii susţin că aşa e, boss, nimeni nu o greşit cu nimic”

Pe lista nemulţumirilor avocatului Radu Chiriţă se află şi crima din ianuarie 2017, când Emese, o femeie în vârstă de 28 de ani din Târgu-Mureş, care sunase la 112 pentru ajutor a fost ucisă de concubinul său.

“Acum 2 ani jumate, o femeie a fost ucisă la Târgu-Mureş pentru că poliţia nu a făcut nimic şi pentru că la 112 i-au închis telefonul. Am scris mai demult despre dosarul ăla. Nimeni nu a fost nici măcar cercetat disciplinar, nimeni. Niciun procuror plin de stat de drept nu s-a sesizat că operatorul de la 112 a închis telefonul unei persoane care era agresată. Suntem în recurs cu dosarul ăla, iar miliţia susţine în continuare că 7 zile de la ameninţarea cu moartea până la omor e un timp prea scurt ca să facă ceva. O să public cândva alea, să vomitaţi împreună cu mine. STS-ul susţine că nu răspunde pentru operatorul era de la primărie, nu de la ei. Şi cer în continuare să se constate că nimeni nu e de vină. Că deşi îmi plătesc impozitele pentru ei, ei, de fapt, nu trebuie să facă nimic să îmi apare viaţa. Iar procurorii susţin că aşa e, boss, nimeni nu o greşit cu nimic. Când o să vă schimbaţi? Când o să plece toţi şi nu o să mai aibă cine să îşi plătească salariile, aşa că pensiile de serviciu pe care le luaţi toţi, de la parchete la serei şi setese, or să rămână să fi le plăţiţi între voi?”, a scris avocatul Radu Chiriţă.

(Redacţia)

 

Post-ul Cazul Emese, din nou în actualitate. Avocat: “Niciun procuror plin de stat de drept nu s-a sesizat că operatorul de la 112 a închis telefonul unei persoane care era agresată” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Cazul Emese, din nou în actualitate. Avocat: “Niciun procuror plin de stat de drept nu s-a sesizat că operatorul de la 112 a închis telefonul unei persoane care era agresată”

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button