DSV Covasna: Măsuri suplimentare pentru prevenirea pestei porcine africane

dsv covasna masuri suplimentare pentru prevenirea pestei porcine africane

Tot mai multe cazuri au apărut în ultima perioadă în țară. Ultimele date arată că virusul este prezent în 169 de localități din 22 de judete, cu 581 de focare.

Pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane, Direcția Sanitar-Veterinară Covasna a luat măsuri suplimentare, după ce în luna februarie au fost identificate două focare în județ.

Directorul DSV Covasna, Siko Barabasi Sandor:

Să nu se ducă porci la stâni, tabere de vară, cantoane sau locuri izolate, unde există posibilitatea să intre în contact cu mistreții eventual infectați. Pe de altă parte, trebuie ca numai proprietarul să intre în grajdul de porci. O altă măsură e ca tot ce este sacrificare de necesitate, sau animal mort, să se transporte imediat la laboratoarele județene pentru supraveghere. De asemenea, gestionarii fondurilor de vânătoare, dacă găsesc mistreți morți, să îi ducă în condiții de biosecuritate la laborator pentru examen.

Cele două focare de infecție cu pesta porcină africană din județul Covasna au fost lângă Sf Gheorghe și pe Valea Crișului, cu trei porci contaminați și 140 uciși preventiv, pagubă totală fiind de aproape 70.000 de lei.

Valeriu Russu

The post DSV Covasna: Măsuri suplimentare pentru prevenirea pestei porcine africane appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: DSV Covasna: Măsuri suplimentare pentru prevenirea pestei porcine africane

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.