Social

Elicopter SMURD Mureş, intervenţie pentru salvarea unui turist în Munţii Făgăraş

Un turist aflat într-o drumeţie în munţii Făgăraş a suferit, sâmbătă dimineaţă, un accident grav, pentru salvarea lui fiind solicitată intervenţia unui elicopter SMURD, a declarat, pentru Agerpres, şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.
Potrivit acestuia, turistul se afla într-un grup care a plecat în cursul dimineţii de la Bâlea Lac spre vârful Negoiu, însă într-o zonă dificilă a alunecat, suferind multiple traumatisme.
“Acest turist făcea parte dintr-un grup de 14 persoane care a plecat de la Bâlea spre vârful Negoiu, dar în zona lacului Călţun a alunecat. Este o zonă foarte, foarte dificilă, zona este prevăzută cu cablu de siguranţă, cu balustrade de cablu, pentru a face accesul mai facil. În urma căderii a suferit multiple traumatisme. Din informaţiile pe care le avem (…) se pare că e un traumatism cranio-cerebral, starea de conştienţă e alterată. Elicopterul SMURD a plecat deja de la Mureş şi echipe terestre se deplasează spre locul accidentului”, a precizat Adrian David.

(www.agerpres.ro)

 

Post-ul Elicopter SMURD Mureş, intervenţie pentru salvarea unui turist în Munţii Făgăraş apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Elicopter SMURD Mureş, intervenţie pentru salvarea unui turist în Munţii Făgăraş

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button