Elicopterul SMURD chemat în ajutor de salvamontişti pentru un turist accidentat în Munţii Făgăraşului

elicopterul smurd chemat in ajutor de salvamontisti pentru un turist accidentat in muntii fagarasului

Salvamontiştii de la Bâlea Lac au chemat în ajutor elicopterul SMURD de la Târgu Mureş, pentru un turist de 36 de ani, care a alunecat pe zăpadă şi este accidentat în zona Vârfului Podragu din Munţii Făgăraş, a anunţat, astăzi, Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

Turistul nu se mai poate deplasa atât din cauza traumatismului, cât şi din cauza stării de panică pe care o are. A fost trimisă și o echipă de salvamontişti pe cale terestră, de la Bâlea, şi în funcţie de condiţiile meteo, și elicopterul va pleca în cel mai scurt timp.

Dacă elicopterul SMURD nu va putea ateriza în zonă, salvamontiştii vor încerca evacuarea pacientului. Acest turist este a treia victimă din ultima săptămână care a alunecat pe zăpadă şi s-a accidentat.

The post Elicopterul SMURD chemat în ajutor de salvamontişti pentru un turist accidentat în Munţii Făgăraşului appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Elicopterul SMURD chemat în ajutor de salvamontişti pentru un turist accidentat în Munţii Făgăraşului

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.