„Gheja în sărbătoare”

gheja in sarbatoare

La fel ca și în anii precedenți, manifestarea populară „Gheja în sărbătoare” se organizează de către Primăria orașului Luduș pe locul binecunoscut din cartierul Gheja.

„Manifestarea” Gheja în sărbătoare” a devenit o adevărată tradiție pentru orașul nostru. Tradiția trebuie continuată, îmbunătățită și adaptată cerințelor tot mai diversificate ale cetățenilor, pentru a cuprinde modalități diferite de petrecere a timpului liber și pentru promovarea valorilor și tradițiilor locale. Manifestările se vor desfășura în aer liber și vor cuprinde concerte de muzică ușoară și populară, momente artistice prezentate de ansamblurile artistice din oraș și din alte zone, concursuri distractive, activități pentru copii și tineret și altele, activități specifice unor asemenea sărbători populare”, a declarat primarul orașului Luduș, Cristian Moldovan.

„Având în vedere calendarul manifestărilor cultural-artistice cu caracter local și județean prin care se promovează principalele elemente de importanță locală prin evenimente locale cu desfășurare de festivități oficiale, propunem organizarea manifestării ”Gheja în sărbătoare” – ediția 2019 în data de 11 august”, a afirmat Dorin Grama, directorul Casei de Cultură „Pompeiu Hărășteanu”.

În acest an, manifestarea este organizată în colaborare cu Asociația Culturală „Mureșul Superior” care asigură un program artistic de minim cinci ore cu artiștii Ionela Moruțan, Livia Sorlea, Ioan Cristian Țăran, Alexandru Rus, Mihai Trif, Flavius Florea și Florin Vos. La onorariile artiștilor se adaugă plata drepturilor de autor la UCMR-ADA în sumă de 600 de lei și plata chiriei pentru scenă și sonorizare-6.500 de lei, cheltuielile totale fiind de 20.000 de lei.

În ședința Consiliului Local Luduș care a aprobat organizarea manifestării „Gheja în sărbătoare” – ediția 2019 și protocolul de colaborare încheiat între Primăria orașului Luduș și Asociația Culturală „Mureșul Superior”, consilierul local Gelu Puia a fost invitat să dea unele amănunte.

„Asociația Culturală cu care colaborăm este cunoscută în zona noastră pentru seriozitatea și profesionalismul său. Am stabilit data de 11 august pentru că atunci sunt disponibili artiștii și în acea perioadă solicită un tarif mai mic”, a declarat Gelu Puia, consilierul local care reprezintă cartierul Gheja în Legislativul orașului Luduș.

Ioan A. BORGOVAN

 

Post-ul „Gheja în sărbătoare” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: „Gheja în sărbătoare”

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.