În România a fost înfiinţat Centrul European al Consumatorilor

in romania a fost infiintat centrul european al consumatorilor

Autorităţile anunţă că în România a fost înfiinţat Centrul European al Consumatorilor, care oferă gratuit consiliere consumatorilor.

Până acum, mii de români au apelat la această instituţie, cele mai multe reclamaţii vizând transportul aerian şi cumpărăturile online.

Centrul European al Consumatorilor din România este o instituție care oferă gratuit sprijin consumatorilor în soluționarea pe cale amiabilă a unor probleme complexe.

Potrivit autorităților sălăjene, responsabile cu protecția consumatorilor, Centrul European poate oferi sfaturi consumatorilor cu privire la drepturile pe care le au sau informații practice atunci când se deplasează în spațiul european, probleme care țin inclusiv de închirierea unei mașini, de rezervare unui pachet de vacanță, a unui zbor sau la comanda unor produse online.

Experții instituției mai oferă sprijin în soluționarea unei plângeri atunci când consumatorii au o reclamație împotriva unui comerciant dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene, Centrul Român având capacitatea de a coopera cu alte centre pentru a găsi o soluție amiabilă la problemele întâmpinate. Centrul este cofinanțat de Comisia Europeană și de Guvernul României prin Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

The post În România a fost înfiinţat Centrul European al Consumatorilor appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: În România a fost înfiinţat Centrul European al Consumatorilor

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.