Social

La Tg.Mureș se testează miercuri sistemul de alarmare publică

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a decis testarea sistemelor de alarmare, în prima zi de miercuri a lunii, pentru ca populația să fie permanent conștientă despre semnificația și importanţa cunoaşterii semnalelor de alarmare acustice.

Astfel, mâine (miercuri) între orele 10.00 – 11.00, în Tîrgu-Mureş va avea loc un exerciţiu de alarmare publică, în care va fi activat sistemul de alarmare centralizat al municipiului, simultan cu sirenele operatorilor economici.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Cosmin Blaga despre semnificația fiecărui semnal acustic:

În caz de prealarmă aeriană, durata va fi de 3 sunete a 32 secunde fiecare cu pauză de 12 secunde între ele. În caz de alarmă aeriană, vor fi 15 sunete a 4 secunde fiecare cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru alarmă la dezastre, 5 sunete a 16 secunde fiecare cu pauză de 10 secunde între ele, iar la încetarea alarmei, un sunet continuu de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

Acţiunea, denumită generic ”Miercurea sirenelor”, se desfăşoară, începând din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

La ora actuală, cele mai des întâlnite situaţii de alarmare a populaţiei cu sirenele electrice şi electronice sunt inundaţiile, când e semnalată iminenţa producerii unor viituri care poate să pună în pericol viaţa persoanelor.

Valeriu Russu

The post La Tg.Mureș se testează miercuri sistemul de alarmare publică appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: La Tg.Mureș se testează miercuri sistemul de alarmare publică

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button