Social

Sfaturi de urmat pe timp de caniculă

Mare parte din ţară este şi astăzi vizată de o atenţionare meteo de caniculă şi disconfort termic accentuat, precum şi de manifestări de instabilitate atmosferică.

În aceste zile Inspectoratele Teritoriale de Muncă verifică modul în care angajatorii îi protejează pe lucrători de caniculă. De asemenea, în perioadele cu temperaturi ridicate, hidratarea este foarte importantă, fiind recomandată evitarea băuturilor alcoolice sau a celor care au un conţinut ridicat de cofeină.

Hainele purtate în zilele călduroase trebuie să fie lejere, iar deplasarea între orele 11 şi 18 ar fi bine să fie evitată.

O grijă deosebită trebuie acordată copiilor, care sunt cei mai vulnerabili în timpul caniculei – după cum precizează purtătorul de cuvânt al Inspectorutului General pentru Situaţii de Urgenţă, Cătălin Chirca: Temperatura lor corporală creşte de trei ori până la cinci ori mai repede decât la un adult. În cazul în care la un copil apar durere de cap, ameţeală sau greaţă trebuie să ne adresăm unu medic specialist, astfel încât să fie acordat primul ajutor sau alte tratamente de specialitate. În cazul in care alegem să ne deplasăm, aceste activităţi trebuie să aibă loc în primele ore ale dimineţii, iar în cazul în care mergem şi pe parcursul zilei trebuie să-i protejăm cât mai bine, în primul rând zona capului şi zonele care pot fi expuse razelor solare.

The post Sfaturi de urmat pe timp de caniculă appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Sfaturi de urmat pe timp de caniculă

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button