Social

Tot mai mulţi tineri consumă alcool şi tutun, avertizează autoritățile

Tot mai mulţi tineri, la vârste din ce în ce mai fragede, consumă alcool, tutun şi droguri – atrag atenţia autorităţile – care le recomandă părinţilor să-şi supravegheze copiii, mai ales acum, când a început vacanţa de vară.

Valer Merge, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sălaj spune că odată cu apariţia unor noi substanţe, de multe ori, multă lume tinde să acorde mai puţină importanţă consumului de alcool şi de tutun în rândul tinerilor. Acesta este un lucru greşit, pentru că tinerii, în ultima perioadă tind să consume la vârste tot mai fragede alcool şi tutun.

Valer Merge arată că tutunul şi alcoolul sunt tot droguri, iar tinerii trebuie să fie cât mai bine informaţi, pentru ca atunci când li se oferă să ia o decizie în cunoştinţă de cauză.

Potrivit poliţiştilor, probleme sunt şi în privinţa operatorilor economici care le vând minorilor alcool şi tutun.

De asemenea, părinţilor li se recomandă mai ales în perioada vacanţei să fie atenţi la comportamentul copiilor pentru prevenirea şi combaterea consumului de alcool şi tutun.

The post Tot mai mulţi tineri consumă alcool şi tutun, avertizează autoritățile appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Tot mai mulţi tineri consumă alcool şi tutun, avertizează autoritățile

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button