Copilot bulgar accidentat la Raliul Brașovului, ”reparat” de echipa doctorului Tiberiu Bățagă

copilot-bulgar-accidentat-la-raliul-brasovului,-”reparat”-de-echipa-doctorului-tiberiu-bataga

Reprezentanții Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) au remis un comunicat, miercuri 7 aprilie, pe site-ul oficial al federației, prin care fac cunoscut faptul că Yanaki Yanakiev a fost externat în aceeași zi de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Cu 11 zile înainte, sportivul a suferit un accident în cadrul Raliului Brașovului, suferind fracturi la ambele picioare. Echipa de doctori care l-a operat a fost condusă de prof. dr. Tiberiu Bățagă. Președintele FRAS, Norris Măgeanu, prezent la externarea lui Yanaki Yanakiev a înmânat medicilor care s-au ocupat de tratarea sportivului o plachetă, în semn de mulțumire.

„Copilotul bulgar Yanaki Yanakiev a fost externat astăzi, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, la 11 zile după accidentul suferit la Raliul Brașovului, și a plecat spre casă, acolo unde va continua procedurile de recuperare. Preluat cu elicopterul SMURD de la locul accidentului, Yanakiev a intrat ulterior în sala de operație, acolo unde a suferit intervenții la ambele picioare, fiind diagnosticat cu fracturi. Colectivul de la Secția de Ortopedie și Traumatologie care s-a ocupat de operații a fost format din Marius Vîlcelean, Andrei Gulian, Remus Opriș și Nicolae Stanciu, sub îndrumarea profesorului doctor Tiberiu Bățagă. În tot timpul petrecut la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Yanaki Yanakiev a beneficiat de profesionalismul acestei echipe.  Cu această ocazie, astăzi, când copilotul a fost externat, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu, a fost prezent la spital și le-a înmânat medicilor o plachetă în semn de recunoștință pentru munca lor de-a lungul acestei perioade și le-a mulțumit personal pentru modul în care a fost tratat sportivul bulgar”, se scrie în sursa menționată.

Cursă înspre vindecare

Copilotul de raliu, la externare, s-a arătat mulțumit de calitatea serviciilor de care a beneficiat. Odată ajuns în țara sa natală, spre care a pornit în ziua externării, Yanaki Yanakiev va începe procesul de recuperare. În semn de mulțumire pentru încrederea acordată, președintele FRAS a oferit echipei bulgare o plachetă comemorativă.

„La externare, Yanaki Yanakiev a fost întâmpinat de fiica sa, de pilotul său Nikola Mishev, dar și de bunul său prieten Dimitar Iliev, alături de care a câștigat numeroase titluri naționale în Bulgaria. Copilotul a ținut să își arate aprecierea față de cadrele medicale, dar și de oficialii FRAS pentru suportul de care a beneficiat în tot acest timp. Încă de la momentul incidentului, oficialii FRAS, Mihai Lăcătuș și Romeo Dănilă, au fost în contact permanente cu echipa medicală, dar și cu apropiații sportivului, pentru o gestionare cât mai bună a situației. În această seară, Yanaki și apropiații săi vor ajunge în Bulgaria, acolo copilotul unde va începe procesul de recuperare. Președintele FRAS, Norris Măgeanu, le-a oferit o plachetă și celor doi sportivi bulgari, lui Nikolae Mishev și Yanaki Yanakiev, în semn de încredere pentru că au ales să participe la evenimentele organizate sub egida federației. În ultimul an, cei doi au participat la 5 etape din Campionatul Național de Raliuri Betano”, se mai specifică în sursa menționată.

Alex PĂTRAȘCU

Post-ul Copilot bulgar accidentat la Raliul Brașovului, ”reparat” de echipa doctorului Tiberiu Bățagă apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Copilot bulgar accidentat la Raliul Brașovului, ”reparat” de echipa doctorului Tiberiu Bățagă

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.