Sport

Edi Ilea participa in Patagonia la Campionatul Mondial de rafting!

La 43 de ani, binecunoscutul rocker muresean…

Aproape 70 de echipe, din 23 de țări, vor concura la Campionatul Mondial de rafting pe ape repezi, competiție programată, în perioada 4-10 noiembrie, pe râul Alumine, din Patagonia, Argentina.

România va participa, în premieră, cu un echipaj format din târgumureșeanul Eduard Ilea, arădeanul Claudiu Baboș, timișoreanul Damian Vidacs și bucureșteanul Fane Miloș. Toți cei patru sunt foști sportivi de performanță, cu rezultate notabile în kaiac-canoe și canotaj. Edi Ilea și colegii săi au obținut calificarea la competiția din Argentina, după ce-au câștigat Cupa Europeană „Dracula Race”, desfășurată, în luna aprilie, la Negoiu, pe râul Buzău.

Mondialele din Patagonia vor cuprinde patru probe, respectiv cele de sprint, head-to-head (H2H), slalom și down river (coborâre pe râu, 15-20 km).

Eduard Ilea, în vârstă de 43 de ani și originar din Luduș, are în palmares mai multe medalii. Pe lângă titlurile naționale obținute, în perioada tinereții, pe când activa la centrul de la Orșova, acesta a reușit să câștige, în ultimii ani, mai multe multe medalii, printre care una de argint și două de bronz la Campionatul European de Dragon Boat, de la Szeged, din Ungaria.

În prezent, este legitmat la clubul Voința Arad.

Sursa: RTM – Valeriu Voaideș


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Edi Ilea participa in Patagonia la Campionatul Mondial de rafting!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button